61 studentidrottare från Sverige till Universiaden i Spanien

Av på 23 januari, 2015

61 studentidrottare från Sverige till Universiaden i Spanien– studentidrottens motsvarighet till ett olympiskt spel!

Vinteruniversiaden pågår mellan den 3-14 februari i spanska Granada och Sverige skickar en trupp på 61 personer. Den svenska truppen innehåller flera meriterade idrottare, exempelvis Viktoria Helgesson som deltar i konståknings-EM i Stockholm.

Universiaden är en av världens största tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959. Tävlingarna håller högsta internationella klass och fungerar som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap. Gemensamt för deltagarna i Universiaden är att de kombinerar sin elitsatsning med eftergymnasiala studier. I årets Vinteruniversiad deltar cirka 2 500 idrottare.

– Vi kan räkna med tävlingar i världsklass under Vinteruniversiaden. För studentidrottarna är en Universiad ett utmärkt sätt att utveckla sin mästerskapskompetens inför framtiden, säger Daniel Kudrén, tävlingsledare, Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

För utförlig information om den svenska truppen se dokumentet Pressinformation i vårt pressrum på Mynewsdesk.

Vinteruniversiaden i korthet
* 2 500 deltagare från 56 länder
* 1 500 – 3 000 volontärer

* Nio obligatoriska idrotter: alpin skidåkning, curling, ishockey, konståkning, längdskidor, short track, skidskytte, snowboard och teamåkning. Längdåknings- skidskytte- och backhoppningstävlingarna genomförs i Slovakien.

Örebronyheter, Sport

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in