Ny webbplats marknadsför Lindesberg som del av Örebroregionen

Av på 23 november, 2020

Nu lanserar Örebroregionen en unik livsstilsportal för att locka studenter och talanger – webbplatsen Smart Move (thesmartmove.se). I projektet har 29 webbplatser för kommunerna i Business Region Örebro – däribland Lindesberg – konceptutvecklats till en regional satsning.

 

“Smart Move är ett färgsprakande smörgåsbord med glimten i ögat över mycket av det regionen har att erbjuda”, skriver Business Region Örebro och Örebrokompaniet som driver arbetet i nära samarbete med Örebro universitet och Handelskammaren i Mälardalen.

Via webbplatsen Smart Move, som främst riktar sig mot unga vuxna i storstäder, guidas besökaren fram till arbetet och boendet som passar – “men också till allt det där andra som skapar livskvalitet (däribland kulturutbudet) och får oss att hoppfullt blicka framåt under pågående pandemi”.

“Örebroregionen har genom Business Region Örebro ett riktigt tydligt och bra erbjudande till de som vill investera och etablera här. Med Smart Move kan vi växla upp detta erbjudande ytterligare eftersom kompetensförsörjning är en nyckelfråga framåt”, säger Irén Lejegren – ordförande i Business Region Örebro.

 

Några av de lediga jobb i Lindesbergs kommun som finns med på den nya webbplatsen.

Eftersom många vill bo där det finns jobb och där huspriserna är bra finns även Karlskoga, Lindesberg, Askersund, Nora, Kumla, Hallsberg, Lekeberg, Hällefors, Degerfors, Laxå och Ljusnarsberg alldeles nära Örebro. “Här kan du bo precis som du vill och ändå ha nära till allt. För samma pris som du får ge för en liten trea i Sundbyberg kan du köpa sjötomt i Karlskoga eller en herrgård i Kopparberg. Det är smart”.

Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor med Region Örebro län som huvudman. Business Region Örebro är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län – Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro.

 

Vill du vara med och dela? På thesmartmove.se finns en digital verktygslåda med bilder, statistik och annan bra info.

Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in