Växjö krossade Örebro HK i tredje perioden

By on 26 januari, 2021

Örebro HK åkte under tisdagen till Växjö för att ta sig an Växjö Lakers i den 35 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro som vann senast borta mot Frölunda men där Josh Ho-Sang fortfarande inte var spelklar. Växjö å andra sidan hade vunnit de fyra senaste matcherna och hade man  Ilari Melart tillbaks i laget.

Det var Örebro som började första perioden bäst och man spelade med hög press mot Växjö som ofta fick ont om tid i spelet, men Växjö jobbade sig in i matchen och skapade mot slutet av matchen flera farliga chanser. Det var dock Örebro som gjorde första målet genom Joonas Rask 1-0, men två minuter senare lyckades Växjö kvittera 1-1. Perioden slutade 1-1.

I den andra perioden var det Växjö som kom ut bäst i den andra perioden, men Örebro jobbade sig in i perioden och efter en jämn sekvens så tog man åter ledningen med ett vackert mål signerat Rendulic och Kovacs 2-1. Perioden fortsatte jämnt men i den 18 minuten kunde Växjö kvittera 2-2 vilket blev resultatet efter perioden.

Den tredje perioden började jämnt men när Växjö i den fjärde minuten tog ledningen så var det början på en kanonad där de gjorde fyra mål under åtta minuter och även om Örebro inte spelade dåligt så hade man ingen chans och matchen slutade med vinst för Växjö med 6-2 vilket var deras 19 hemmavinst på raken.

Dagens match började bra för Örebro, men i den tredje perioden gav man bort ett par lägen som Växjö kunde utnyttja och visa varför de ligger etta i hemma ligan. Så fram till tredje tycker jag att Örebro gjorde ett bra jobb men att man i tredje ville lite för mycket och straffades för de individuella misstag som gjordes. Nu väntar Luleå på torsdag, en tuff uppgift men kan man fortsätta med det spel man börjat spela de senaste matcherna så har jag förhoppningen att det kan gå vägen.

Nästa match spelar Örebro HK på Torsdag den 28 Januari hemma mot Luleå Hockey.

Första perioden 18 minuten mål Örebro, Joonas Rask sätter 1-0. 20 minuten mål Växjö, Martin Lundberg kvitterar 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Växjö Lakers 8-8 Örebro HK

Andra perioden andra minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg Hooking. Powerplay Växjö, inget resultat. Nionde minuten utvisning Växjö, två minuter Erik Josefsson. Powerplay Örebro, inget resultat. 13 minuten mål Örebro, Robin Kovacs sätter 2-1. 18 minuten mål Växjö, Richard Gynge kvitterar 2-2.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Växjö Lakers 10-13 Örebro HK

Tredje perioden fjärde minuten mål Växjö, Richard Gynge sätter 3-2. Sjunde minuten mål Växjö, Erik Josefsson sätter 4-2. Åttonde minuten mål Växjö, Andrew Calof sätter 5-2. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Salo Hög klubba. Powerplay Växjö, mål Andrew Calof sätter 6-2.

Tredje perioden slutade 4-0 till Växjö
Skottstatistik tredje perioden Växjö Lakers 6-3 Örebro HK

Matchen slutade Växjö Lakers 6-2 Örebro HK
Skottstatistik matchen Växjö Lakers 25-24 Örebro HK