ABBA THE MUSEUM – tar ställning för ökad integration

By on 27 december, 2014

Rekordmånga människor är på flykt runtom i världen på grund av krig och katastrofer. Idag räknas över 50 miljoner vara på flykt från sitt hem och sitt hemland. Sverige är ett av de länder som har valt att hjälpa dessa utsatta människor att få en trygg fristad.

Strax innan jul inledde Fotografiska ett samarbete med Röda Korsets verksamhet Kompis Sverige som matchar ihop och skapar möten mellan etablerade och nya svenskar. Kompisrelationerna ger ett ömsesidigt utbyte som vidgar perspektiv, minskar språkbarriärer och bryter fördomar. Genom att skapa vänskapsrelationer på individnivå ges nödvändiga förutsättningar för ett väl fungerande och mångkulturellt samhälle. Ett Sverige där gränserna mellan etablerade och nya svenskar suddas ut.

”Musik är ett gränslöst språk och kopplar ihop alla människor oavsett ursprungsland och kultur. Fotografiskas initiativ är utmärkt. Vi är med på det här och ABBA The Museum bjuder på besöket inom Kompis Sverige’, säger museets VD Mattias Hansson.

”Vår förhoppning är att vi genom att skapa möten mellan nya och etablerade svenskar ska skapa förutsättningar för ett mer inkluderande samhälle. Tillsammans med ABBA The Museum fortsätter vi arbetet mot att öppna upp kultursverige.” säger Pegah Afsharian och Natassia Fry, initiativtagare till Kompis Sverige

Vill du besöka ABBA The Museum tillsammans med en ny kompis och få fritt inträde?

 

Anmäl dig och bli en Kompis på kompissverige.se >>

 

Samarbetet pågår fram till 22 mars 2015. Erbjudandet gäller måndag-fredag.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login