ACE aktuella med singeln och turnén ”I vintertid” premiär i Örebro

By on 13 november, 2021

Trion ACE består av musikprofilen Anders Berglund, violinisten Christian Svarfvar och musikalartisten Emmi Christensson. I dag släpper de det vackra alstret ”I vintertid” (Remix). Originalet finns även med på albumet med samma titel. Nya singeln är en del av julturnén ”I vintertid” – en stämningsfull konsert där julens vackraste låtar blandas med hits från musikalvärlden samt svenska pärlor. Turnén har premiär i Örebro den 19 november och avslutas i Sorunda den 19 december.

– Julen är en härlig tid och det känns extra fint att få komma ut i kyrkor och konsertlokaler runt om i landet i år efter förra årets ofrivilliga paus. Att få spela vacker musik och känna gemenskap och julstämning är välbehövligt! Förra året passade vi på att spela in en julskiva och många av de låtarna kommer vi spela på konserten. Bland annat låten ”I vintertid” som vi skrivit tillsammans och som handlar om att få uppleva det härliga med vintern på nytt, genom ett barn, säger Emmi Christensson.

Anders Berglund är en folkkär musikprofil och en älskad dirigent som höll i taktpinnen i Melodifestivalen under 16 år. Han var även med och startade det populära tv-programmet ”Så ska det låta” där han medverkade i över 100 program. Anders spelade i unga år med Björn Skifs & Blåblus.

Christian Svarfvar är en en av Skandinaviens främsta violinister. Med examen från Juilliard School of Music i New York skördar han framgångar världen över. Utöver projektet ”I vintertid” är han även aktuell med albumet ”Infinite Bach” som är inspelat tillsammans med London Philharmonic Orchestra i Abbey Road Studios.

Emmi Christenssons magiska röst känns igen från de stora musikalscenerna. Bland annat har hon spelat Christine i Fantomen på Operan under två år på West End i London och ett år på Cirkus i Stockholm. Emmi har även gjort rösten till Belle i den senaste filmatiseringen av ”Beauty and the beast”.

Så missa inte ”I vintertid” i S:t Nicolai Kyrka den 19 November.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Clap Your Hand

You must be logged in to post a comment Login