Adolphson & Falks låt ”Mer Jul” fyller 40 år

By on 4 november, 2021

Tanken med låten Mer Jul var att den skulle spelas en gång i radioprogrammet Eldorado. Det blev 36 miljoner strömningar på Spotify och 4 x platina! (Hittills). Den 19 november släpps en ny akustisk version och 3 december kommer samlingsalbumet som de saknat på Spotify, ett 17 spårs album med deras mest omtyckta inspelningar. 

”Så här låter Mer Jul, nu för tiden, 40 år efter tillkomsten, när vi framför den live med vårt akustiska band med Mankan på kontrabas, Hasse på dragspel och julbjällror och med Dagge bakom trummorna. Men de båda barn-barnen, Alma och Walter, som hörs i de sista kaosartade och skälvande sekunderna får inte vara med på scen. Det blir alldeles för sent för dom”, säger Tomas Adolphson.

Samlingsalbumet ”BÄSTA” som släpps den 3 december är deras första samlingsalbum på Spotify och innehåller 17 av deras mest omtyckta inspelningar.

”Att sätta ihop samlingsalbumet var som att göra en resa tillbaka där vår karriär tog fart, i början av 80-talet. Det var många minnen som blommade upp! En riktigt härlig nostalgitripp som vi hoppas att även lyssnaren får uppleva”, säger Anders Falk.

Gruppen har precis tilldelats en 4 x platinaskiva av förlaget BMG för 36 miljoner strömningar. Det kommer att firas med en virtuell konsert 21 december och sänds på www.mtaprod.tv.
Adolphson & Falk passar även på att göra en officiell musikvideo för ”Mer Jul” som de saknat i 40 år.

Kultur | Sverige
Örebronyheter

Källa MTA Production

You must be logged in to post a comment Login