Adventure Academy och Friluftsfrämjandet hjälper föräldrar och barn ut på drömäventyr

By on 28 december, 2017
Foto: Niclas Vestefjell

Adventure Academy Generation är en ny äventyrsutbildning speciellt utformad för två olika generationer – barn och vuxna tillsammans. I sin form är det en ny satsning på att föra äventyrslust och naturlängtan vidare på ett lekfullt och lärorikt sätt.

Adventure Academy och Friluftsfrämjandet hjälper föräldrar och barn ut på drömäventyr med ny utbildning. Föräldrar eller mor- farföräldrar ges nu chansen att genomföra en äventyrsutbildning tillsammans med sitt barn/barnbarn. Drömma, längta, inspireras och tillsammans planera för ett stort sommaräventyr tillsammans. Tanken är att ge deltagarna rätt förutsättningar och kunskap för att våga ta steget och genomföra sitt drömäventyr – just anpassat för och tillsammans med ett barn. Tillsammans med några av de främsta friluftslivsexperterna får deltagarna verktyg att planera, träna inför och slutligen ge sig ut på det stora äventyret.

Efter den avslutade utbildningen som sträcker sig från mars till september, har deltagarna den kunskap de behöver för ett tryggt, väl förberett och minnesvärt äventyr tillsammans. Förhoppningsvis inspirerar också deras berättelser till att ännu fler får en nyfunnen upptäckarlust till naturen. Partner till utbildningen är Friluftsfrämjandet, som har 125 år av erfarenhet av att ta människor med ut i naturen.

Att uppleva något tillsammans är så otroligt värdefullt. Vi ser mycket av det i vår verksamhet, framför allt hos föräldrar med små barn. Men när barnen börjar skolan är det lätt att vardagen kommer i vägen för de gemensamma äventyren. Det är det som är magin med Adventure Academy Generation. Här får både barn och föräldrar en chans att drömma, utvecklas och skapa minnen tillsammans på de bästa av platser – i naturen, säger Johan Ekroth, Kommunikationschef på Friluftsfrämjandet

– Vi har sedan Adventure Academy startade 2011 haft flera äventyr med förälder och barn, så nu tyckte vi att det var dags att driva på denna härliga äventyrsform ytterligare. Att dessutom kunna göra det tillsammans med Friluftsfrämjandet, känns mycket spännande, säger Fredrik Erixon, Grundare av Adventure Academy Generation och Årets Äventyr.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login