Afrikansk spelare till Örebro Black Knights.

Av på 3 maj, 2013

Örebro Black Knights har gjort klart med rutinerade försvararen Michael Dawodu inför årets säsong i Superserien. Den kraftfulle defensiva linjemannen, som ursprungligen kommer från Nigeria, har hunnit med både spel på college i USA och i flertalet europeiska ligor.

Dawodu (#90 på bilden) kommer närmast från gamla italienska storklubben Bologna Doves, men har mycket annat på meritlistan – bl.a. valdes han till årest bästa försvarare i den Schweiziska ligan 2011, under sin tid med Basel Gladiators, och han vann Eurobowl med österrikiska Vienna Vikings säsongen 2007.
Mike Dawodu spelade final i Eurobowl även 2008, och det är utan tvekan så att Black Knights senaste nyförvärv är en spelare som vet vad som krävs för att spela amerikansk fotboll på allra högsta europanivå.

”Jag vet inte så mycket om Superserien, och fotbollen i Sverige, ännu”, säger Dawodu, ”men jag har fått ett bra intryck av Black Knights som organisation och av Örebro som stad – det ska bli väldigt kul.”

Michael beskriver sig själv som stark och explosiv, men framförallt som en väldigt beslutsam person. ”Jag gillar att jobba hårt, och jag hoppas kunna bidra – inte bara på match – utan även att visa vägen på träning och att hjälpa laget att utvecklas dag-för-dag.”

På måndag hoppar han på flyget till Sverige och ansluter till truppen fr.o.m. tisdagsträningen nästa vecka. Dagen efter sin 33-årsdag, den 1:a juni, gör han debut för sin nya klubb – den åttonde i karriären – och samtidigt blir Sverige det femte landet, som denne nigerian spelar fotboll i.

michael-dawodu

Namn: Michael Dawodu
Position: Defensiv linjeman
Född: 1980-05-31
Längd: 183 cm
Vikt: 119 kg
Tidigare lag: Ranger Junior College, Ouachita Baptist University, Vienna Vikings, Bergamo Lions, Swarco Tirol Raiders, Basel Gladiators, Bologna Doves

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in