Åhléns och A Second Love Affair inleder samarbete för uthyrning av barnkläder

Av på 19 juni, 2021
Åhléns och A Second Love Affair inleder samarbete

Åhléns tar ytterligare steg mot cirkulärt mode och breddar sitterbjudande i samarbetet med A Second Love Affair som nu erbjuder möjligheten att hyra utvalda plagg från Minimarkets nyaste barnkollektioner.

Samarbetet mellan Åhléns Minimarket och A Second Love Affair startade så smått under maj och lanseras fullt ut i augusti. Redan nu finns ett urval från Minimarkets sommarkollektion, bland annat badkläder att hyra, som också är ett helt nytt tillskott till A Second Love Affairs erbjudande.

– Vi är så glada över samarbetet med Åhléns Minimarket. Det ger oss möjligheten att bredda vårt sortiment, så att våra kunder kan välja mellan både fler varumärken och fler klädkategorier, säger Caroline Richter, medgrundare A Second Love Affair.

För Åhléns innebär samarbetet en möjlighet att fortsätta bredda sitt cirkulära erbjudande för kunderna, som en del av sitt långsiktiga hållbarhetsarbete.

– Vårt samarbete är en fantastisk möjlighet att ge våra Minimarket barnplagg ett längre liv genom uthyrning. Det är ett steg i rätt riktning från ett hållbarhetsperspektiv och vi är glada för att vi på detta sätt även kan bidra och underlätta vardagen för småbarnsföräldrar genom möjligheten att hyra istället för att köpa barnkläder, säger Sofia Bothelius, strategi- och hållbarhetschef Åhléns.

A Second Love Affair startades förra året av Sofie Lawett och Caroline Richter, båda med lång erfarenhet inom styling och design. När deras barn växte ur sina knappt använda plagg på nolltid kände de att det måste göra något. De såg en möjlighet att addera hållbarhet inom barn-klädesbranschen, genom att förlänga klädernas livstid och låta plaggen på ett enklare sätt komma till ny användning. Genom A Second Love Affair kan kunder hyra barnkläder för åldrarna 0-3 år från olika noggrant utvalda varumärken. Kunderna väljer själva vilka kläder de vill hyra och får dem sedan levererade. Mellan hyrtillfällena ses kläderna över och tvättas, för att sedan skickas till nästa kund och på detta sätt kan de användas många gånger om och älskas av flera.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa Åhléns
Länk till A Second Love Affair: www.asecondloveaffair.com

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in