Airfryern – årets julklapp 2021

By on 26 november, 2021

Elon, Sveriges ledande kedja inom vitvaror och hemelektronik, utser Airfryern till årets julklapp. Varmluftsfritösen har gjort sitt intåg i många kök och under året har försäljningen ökat med 20 procent, jämfört med föregående år. Elons experter listar de bästa tipsen för alla förstagångsköpare.

”Under året som gått har vi spenderat mer tid än någonsin i köket och för många har airfryern blivit ett viktigt inslag i matlagningen,” säger Hans-Eric Schultz, försäljningsdirektör på Elon. ”Vi ser också hur det ökade fokuset på hälsa gjort att många värdesätter möjligheten att tillaga mat med varmluft.”

3 tips – Så väljer du rätt Airfryer

  • Utgå från hur många ni är i hushållet och välj en maskin som har rätt kapacitet. Ha dock i åtanke att det givetvis går att köra maten i flera omgångar om du bjuder upp till fest.
  • Välj en maskin med rätt trygghetsfunktioner, exempelvis automatisk avstängning samt att den står stadigt på diskbänken.
  • Ta reda på hur enkel maskinen är att använda och rengöra, vilka delar som kan tas loss och vilka som exempelvis kan köras i diskmaskinen.

”Till skillnad från bakmaskinen och wokpannan, som var årets julklappar i slutet av förra århundradet, är airfryern en maskin som har potential att bli ett måste i många kök,” säger Hans-Eric Schultz på Elon. ”Allt fler upptäcker mångsidigheten i maskinen och under året som gått har vi svarat på många frågor från nyfikna förstagångsköpare.”

Sverige
Örebronyheter

Källa: Elon

You must be logged in to post a comment Login