Åk Vasaåket 2021 och gift er efter målgång – ski in-vigslarna är tillbaka

Av på 3 februari, 2021

Sedan premiären 2019 har 38 par vigts efter att ha åkt skidor, cyklat eller sprungit i mål under Vasaloppets vintervecka och sommarvecka. Även i vinter erbjuder Svenska Kyrkan i Mora giftassugna skidåkare att viga sig direkt efter målgång i Vasaåket 2021. I år sker ski in-vigslarna utomhus i Zorngårdens trädgård.

­– Vi lever i en underlig tillvaro men det finns också glädjeämnen och ljuspunkter att ta vara på. Och kärleken övervinner allt. Vi har redan fått förfrågningar från par som önskar gifta sig efter Vasaåket i vinter och vi ser enormt mycket fram emot att ta emot dem och hålla ski in-vigslar även i år, på ett anpassat sätt, säger Karolina Perling, präst i Svenska Kyrkan i Mora.

Vasaloppsvintern i år ser annorlunda ut men segrare ska koras i både Tjejvasan och Vasaloppet samtidigt som alla andra – med flera försiktighetsåtgärder – erbjuds att genomföra Vasaåket 10, 30, 45 eller 90 km på plats i Vasaloppsarenan under tre veckor, från 12 februari till 7 mars. En sak som dock är sig lik är Svenska Kyrkans erbjudande om giftermål efter att en i det giftassugna paret, eller båda, har åkt skidor i fäders spår.

I vinter är Vasaåkets mål beläget utanför Zornmuseet, strax efter den så kallade Auklandbron, och ski in-vigslarna kommer att äga rum i Zornsgårdens trädgård under helgerna, 13–14 februari, 20–21 februari, 27–28 februari och 6–7 mars. På plats väntar en präst, lysande marschaller, fårskinnsklädda sittplatser och stämningsfull musik på de lyckliga tu.

– Ski in-vigslarna brukar bli väldigt stämningsfulla och vackra. Kärleksfulla och samtidigt enkla. Har man bestämt sig för att åka Vasaåket kan det vara fint att ta tillfället i akt och ställa till med bröllop när man gått i mål, säger Karolina Perling.

En ski in-vigsel kräver få förberedelser. Som par behöver ni en hindersprövning från Skatteverket, legitimation och eventuella ringar. Efter målgången är det en kort promenad till den vackert dekorerade platsen där vigselakten äger rum. I år finns ett maxgräns på antalet gäster, sex stycken. Alla iblandade håller avstånd och spritar händerna. Det går också att få munskydd om det finns önskemål om detta.

– Året som gått har varit annorlunda, vi har haft flera avbokade bröllop men även par som passat på att gifta sig och ha mindre tillställningar. Några har också gift sig men planerar att ha festen senare. Mycket är föränderligt men kärleken består. Varmt välkomna att fira både er målgång i Vasaåket och giftermål hos oss, säger Karolina Perling.

Vill du också säga ”ja” till din älskade efter att ha åkt skidor i fäders spår i Vasaåket i vinter?

Gör så här:

  • Fria till din partner och få ett ”JA”
  • Beställ hindersprövning från Skatteverket i god tid
  • Fyll i vigselanmälan här: Anmälan till vigsel vid Vasaåket – Svenska kyrkan i Mora (svenskakyrkan.se/mora/anmalan-till-ski-in-vigsel)
  • Gå i mål i Vasaåket 2021 och gå genom Zorngårdens trädgård till vigselplatsen
  • Säg ”JA” en gång till
  • Under Vasaåket 2021 arrangeras ski in-vigslar under alla fyra helgerna:
  • 13–14 februari (missa inte alla hjärtans dag 14 februari)
  • 20–21 februari
  • 27–28 februari 6–7 mars

Läs mer och anmäl er här: Ski-in vigsel i Mora – Svenska kyrkan i Mora (svenskakyrkan.se/mora/ski-in-vigsel-i-mora)

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa Vasaloppet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in