Åke släpper solosingeln ”Värna om dig själv

Av på 2 juni, 2021

Åke har startat en solokarriär, vid sidan av sin vardag i det prisbelönta konstnärskollektivet Den Svenska Björnstammen. Den 28 maj släpper Åke sin femte solosingel ”Värna om dig själv”. 

”Jag skrev den tillsammans med Sebastian och Peter i Göteborgsbaserade 047. Vi hängde i en liten stuga på Tjörn för att skriva musik. Låten är skriven ur mitt eget perspektiv, fast i du-form och handlar om att vara rädd för något och att övervinna den rädslan.”

Åke startade sin karriär, i det numera kultförklarade, kollektivet Den Svenska Björnstammen. De slog igenom med en av 00-talets mest streamade svenska låtar ”Vart jag mig i världen vänder”, som i år firar 10 år. Med ett överflöd av kreativitet och en möjlighet att få jobba med nya människor, startade Åke under förra året en solokarriär. Bland annat gjorde a capellagruppen SoLaLa en version av Åkes senaste singel ”Dom högsta bergen”. Åke har även skrivit låtar till flera svenska artister som bland andra Thomas Stenström, Alex Järvi och Erik Lundin. Värna om dig själv finns på alla digitala streamingtjänster nu.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in