AkzoNobel ökar användningen av förnybar energi tillsammans med Vattenfall

By on 17 maj, 2017
Lillgrunds vindkraftspark förser AkzoNobels anläggningar med förnyelsebar energi.

Ett nytt kontrakt med energibolaget Vattenfall kommer att göra det möjligt för AkzoNobel att öka utbudet av förnybar el till sina anläggningar i Sverige och Finland. Vatten- och vindkraft utgör redan den största delen av el som Vattenfall levererar, och företagen har kommit överens om att öka andelen förnybar energi till anläggningarna, ytterligare till 100 procent år 2020.

AkzoNobel har för närvarande en global andel förnybar energi på 40%, genom detta kontrakt blir andelen i Norden hela 60%.

”Som ett energiintensivt företag vill vi alltid göra mer med mindre”, säger Anders Österlund, energidirektör, AkzoNobel. ”Detta kontrakt ger en pålitlig och prisvärd energiförsörjning som stöder vår hållbarhetsstrategi.”
Kontraktet förser AkzoNobel med 1,25 terawattimmar per år för att driva sju fabriksanläggningar. Denna mängd el motsvarar energianvändningen från cirka 125 000 svenska hushåll.

Samarbetet med Vattenfall ger AkzoNobel även möjligheten att balansera elsystemet vid behov genom flexibel energianvändning av förnyelsebar energi.Detta är särskilt viktigt eftersom den stigande andelen av vindkraft och solkraft kommer att leda till större volatilitet i elutbudet.

”AkzoNobels mål att öka användningen av förnybar energi passar väl med Vattenfalls strategi att driva på ett klimatsmartare samhälle”, säger Branislav Slavic, försäljningschef på Vattenfall. ”AkzoNobel letade efter en partner för långsiktigt samarbete, förnybar el och flexibilitet i leveranserna. Det är tillfredställande att Vattenfall kan göra det möjligt för kunder som AkzoNobel att nå sina hållbarhetsmål. Affären visar att det är möjligt att kombinera kundbehov och bidra till ett klimatsmart samhälle. ”

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login