Albin Lee Meldau och GRANT i spännande samarbete släpper nyskrivna jullåten “Merry Christmas On Your Own”

By on 7 november, 2021

De senaste åren har Albin Lee Meldau släppt egna tolkningar av flera julklassiker men idag släpper han för första gången en helt nyskriven jullåt; “Merry Christmas On Your Own”, som han gör tillsammans med kritikerrosade GRANT.

“Jag är mycket stolt över att min första nyskrivna jullåt blev den här och också i samarbete med en person jag verkligen gillar! Utan GRANTs medverkan både i låtskrivandet och med hennes grymma röst hade inte den blivit så bra som den blev”, berättar Albin.

“Merry Christmas On Your Own” har en känsla av vemod och är som ett soundtrack till hur många av oss kan känna inför både julen och den mörka årstiden. Singeln är skriven av Albin tillsammans med GRANT och Peter Kvint, än en gång har han skapat musik som berör.

“Det finns inte många som Albin. Självklart tackar man ja när man blir tillfrågad att prova skriva med någon som honom, och så Peter Kvint som jag ju själv skriver nästan all min egen musik med. Det kunde inte bli något annat än otroligt roligt och bra! Med en liten mening på slutet råkade det bli en jullåt och jag ser fram emot att fortsatt fira jul med Albin på det här sättet. Har dessutom fått den stora äran att öppna för honom på hans turné i vår! Älskar honom och allt vi gjort och kommer göra, fy fan vad kul det ska bli!” säger GRANT.

I vår tar Albin med sig sitt band och GRANT som förband ut på en arenaturné i Sverige – HÄR finns mer info och datum.

Genom sin medverkan i Så mycket bättre, flera singlar, två album och nu senast släppet av EP:n “Epistlar” – med platinasäljande spåret “Josefin” – är idag Albin en av våra mest älskade artister med flera utsålda turnéer i bagaget. Han har en förmåga att skriva musik som vi kan känna igen oss i och där hans röst, texter och melodier ger hans så unika sound.

GRANT gjorde ett starkt avtryck när hon 2018 debuterade med singeln ”Waterline'”och sitt kritikerrosade debutalbum ’In Bloom’. Med sin fantastiska röst resulterade hennes sorgsna dramatiska pop i både P3 Guld- och Grammisnomineringar, Framtidens Artist av P3 och ett flertal turnéer. Hon har sedan dess släppt flera singlar och en EP som har gett henne en del rosor i internationell press; bland utnämnde engelska branschtidningen Music Week henne till ”This Week´s Hottest Brand New Act” och tastemakersajten The Line of Best Fit gav hennes EP 8,5 i betyg med hyllande texten ”’Vertigo’ confirms Swedish singer GRANT’s status as a frighteningly talented sensation”. Nu i höst har hon släppt den ärliga och intima singeln ”What’s A Woman To You”.

Kultur | Sverige
Örebronyheter

Källa Sony Music

You must be logged in to post a comment Login