Alla får vara med och sjunga i Kumlas Valborgskör

Av på 9 april, 2021

Vad är väl ett Valborgsfirande utan de älskade vårsångerna? Då årets valborgsfirande i Kumla kommer att bli en digital hälsning i från Kumla stadspark, så blir även årets vårsånger digitala – och alla som vill kan vara med!

– I år har vi inte någon kör som sjunger vårsånger för oss, utan tanken är att alla som vill ska få vara med och tillsammans sjunga in våren, säger Johanna Uddling, evenemangssamordnare på Kumla kommun. Dagens teknik möjliggör att den som vill kan spela in sin röst och skicka sång och bild till oss som vi sedan klipper ihop till en enda stor, mäktig och härlig Kumla-kör.

Kören kommer sedan vara som ett inslag i den digitala Valborgshälsning från Kumla kommun som visas på Valborgsmässoafton den 30 april. I år blir det en sändning från Kumla stadspark och Sjöparkens växthus där vi inspireras av vårens växter, blommor, konst och god mat. Och förhoppningsvis får vi även lyssna till en riktigt stor och härlig vårkör som hälsar våren välkommen.

– Att sjunga i kör är ett sätt att stressa ner och må gott. Körsång gör underverk för vårt välmående och när du tar ton händer det en massa positiva saker i kroppen, konstaterar Jenny Liljeberg, chef på Kulturskolan i Kumla. Forskare har även konstaterat att körsång ger rena hälsoeffekter jämförbara med ett motionspass.

Sången som den digitala kören ska sjunga är ”Längtan till landet”, som de flesta känner igen. På www.visitkumla.se/valborg hittar man sångtext och en ljudfil som man lyssnar på samtidigt som man spelar in sin sång.

– På så sätt kommer alla sjunga i samma takt och tonart. Förhoppningsvis! skrattar Johanna.

I Kumlas digitala Valborgskör sjunger vi för att må bra, få ny energi och ha roligt! Vi hoppas verkligen att så många som möjligt vill vara med och sjunga med oss, gammal eller ung, van sångare eller den som aldrig sjungit förr – alla är välkomna!

Vill du vara med i kören går du in på www.visitkumla.se/valborg och läser mer.

Nöje | Länet
Örebronyheter

Källa Kumla kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in