Alla solpaneler abonnerade

By on 29 augusti, 2022
Samtliga 1 436 solpaneler i Solhagen i Torphyttan är nu abonnerade.
Foto: Linde energi

Fullt i Solhagen – alla solpaneler abonnerade: ”Kunderna står på kö”, på torsdagseftermiddagen 25 september 2022 blev det ”lapp på luckan” i Solhagen i Torphyttan.

Samtliga 1 436 solpaneler abonneras nu av kommunägda Linde energis elhandelskunder.

– Intresset för solenergi har exploderat över lag de senaste åren och ganska tidigt abonnerade vi ut cirka 70 procent av solpanelerna i Solhagen, säger Jessica Järlstam, chef Kundservice på Linde energi. – De senaste veckorna har de sista solpanelerna gått åt som smör i solsken. Även om vi inte har en väntelista, skulle man kunna säga att kunderna står på kö för att teckna solabonnemang. Telefonen och mejlen går varm.

Även om Solhagen i Torphyttan är fulltecknad för tillfället kan enstaka solpaneler bli tillgängliga för abonnemang, om någon exempelvis flyttar och väljer att säga upp sitt avtal.

– Solhagen är ett utmärkt sätt för oss och våra kunder att verka i symbios. Tillsammans satsar vi på lokal och förnybar elproduktion, skapar kundnytta i och med den återbäring varje producerad kilowattimme genererar och tar ansvar för ett mer hållbart samhälle, framhåller Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde energi.

Linde energi sätter om ett par veckor spaden i marken för sin nästa solpark, Solvallen i Vässlingby, där agrivoltaisk teknik med vertikala solpaneler möjliggör fortsatt brukande av jordbruksmarken för odling av vall.

Dessutom kikar företaget redan på en möjlig placering av en tredje solpark.

Ekonomi | Torphyttan/Solhagen
Örebronyheter

Källa Linde Energi

You must be logged in to post a comment Login