Allsvenskan i Fotboll sparkades igång i söndags.

Av på 1 april, 2013

De svenska fotbollserierna börjar en efter en att dra igång runt om i Sverige. T.ex spelar Örebro sin första match i superettan måndagen den 8 april. Matchen blev förflyttad då Värnamos hemmaplan inte var spelfärdig.

Samma problem diskuteras tydligen varje gång när fotbollsseriens drar igång. Kommer planerna att vara klara i tid? Tyvärr är det inte så. Men de Allsvenska lagen har klarat sig bättre och igår var det dags för de första matcherna.

Så gick det i matcherna:
På Olympia i Helsingborg vann hemmalaget mot gästande Djurgården. På ca 29 min hade laget gjort 3 mål och matchen var redan av gjord i den första perioden. Bl.a gjorde David Accam 2 mål för Helsingborg.

I Södertälje tog Syrianska emot Kalmar och det blev en bortaseger då gästerna vann med 0-3. Det handlade mycket om att hur Kalmar skulle spela på mittfältet då de hade ett antal skador. Igår gav man svar på tal då deras unga spelare visade bra form.

Den tredje matchen i söndags var ett göteborgsderby mellan Häcken och IFK Götebrog. Även den matchen slutade 0-3 till bortalaget och planens gigant var IFK:s Sam Larsson som låg bakom två mål och satte det sista.

Dagens matcher:
Gefle – Åtvidaberg
Malmö FF – Halmstad
Mjällby – IFK Norrköping
BP – Öster
Elfsborg – AIK

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in