Alva Söderbäck släpper sin andra singel “Since you asked”

Av på 18 april, 2021
Foto: Gustaf Silveby

Den 30 April släpper Alva Söderbäck sin andra singel Since you asked. En låt om svek och svårigheten i att förlåta när man egentligen inte vill. 

Hösten 2020 släppte hon debutsingeln ”Lies” tillsammans med Elin Vallin. En alternativ poplåt som växte fram under deras gemensamma musikstudietid i Stockholm. Nu släpper Alva sin nästa singel vilket på ett sätt blir en debut med då det är hennes första helt egenskrivna låt.

Alva Söderbäck är född och uppvuxen i Örebro i ett hem där musik alltid var närvarande. Passionen för sång förde henne till musikstudier i Stockholm där hon sedan började skriva egen musik. Med ett bagage av olika genrer och musikstudier så fann Alva sitt egna sound däremellan alla de genrer hon håller kärt, med influenser som Susanne Sundfør, Lianne La havas och Yebba. Since You Asked är en är en alternativ soul-låt med art-pop influenser som London Grammar producerad av Oliver Krieg som även han är från Örebro.

Det här släppet känns väldigt stort för mig och skulle bli jätteglad om ni ville lyssna på min låt, och om ni gillar den, skriva några ord inför vårt släpp!

– Låten är stämningsfullt känslosam och ger stort spelrum för Alvas vackra sångröst, säger Karl-Johan Sandberg Örebronyheter.

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Alva Söderbäck

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in