Amerikansk fotboll – Örebro Black Jacks seriepremiär borta mot svenska mästarna

Av på 19 november, 2016

Klockan 14.00 på söndag är det dags för första seriematchen i Touchdown Sverige, en turnering i amerikansk inomhusfotboll för studenter från hela landet. Matchen går av stapeln på Fyrishov i Uppsala där hemmalaget och regerande mästarna Uppsala Universitet Snake Heads möter Örebro Universitet Black Jacks.

Touchdown Sverige är en inomhusturnering i amerikansk fotboll för lag från svenska högskolor och universitet. Serien arrangeras av Touchdown Sverige och avgörs med Student-SM-status i samarbete med Sveriges Akademiska Idrottsförbund. 2016/2017 års serie är den sjätte upplagan och i år deltar Uppsala Universitet Snake Heads, Försvarshögskolans Carlberg Cavaliers, Örebro Universitet Black Jacks och KTH Royals. Utanför Student-SM deltar även Handelshögskolan i Stockholm Traders, Stockholm Universitet Capitols samt Högskolan i Halmstad. 

”Det känns kul att vi nu startar sjätte säsongen av Touchdown Sverige, det betyder att det finns ett stort intresse för sporten och visar att den är här för att stanna. Att vi dessutom får börja säsongen i den anrika studentstaden Uppsala med de regerande mästarna Uppsala Universitet Snake Heads som hemmalag känns fantastiskt”, säger Joachim Skoogberg, marknadschef på Touchdown Sverige.

Sport | Amerikansk Fotboll
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in