AMF investerar 400 mkr i Parks and Resorts

Av på 9 december, 2020
Arkivbild.

Coronapandemin har inneburit att Parks and Resorts inte kunnat öppna alla sina nöjesparker enligt plan under året. AMF har nu investerat 400 miljoner kronor i Parks and Resorts och bidrar därmed till vår förmåga att ta oss igenom krisen. Investeringen sker i preferensaktier, som kan återköpas eller konverteras till stamaktier vid löptidens slut efter fem år.

Sverige har haft Europas hårdaste restriktioner gentemot nöjesparker med följden att två av Parks and Resorts parker, Gröna Lund och Skara Sommarland, tvingats hålla stängt hela året. Nedstängda parker och otillräckliga stödåtgärder skapar ett stort underskott och brist på likviditet.

– Vår situation är mycket ansträngd. Att en långsiktig investerare som AMF tror på oss ger både självförtroende och en möjlighet att bibehålla nödvändig grundstruktur. Vår förhoppning är att regeringen visar samma ansvarstagande genom att lämna besked om säsongen 2021 och ett riktat ekonomiskt stöd. Bara då kan vi återfå vår förmåga som stor ungdomsarbetsgivare och motor i svensk besöksnäring, säger Christer Fogelmarck, vd Parks and Resorts.

– Parks and Resorts är ett fint och i grunden välskött företag med en ledande ställning inom den svenska besöksnäringen som har drabbats mycket hårt av pandemins följdverkningar. Som finansiellt starka och långsiktiga investerare kan vi göra investeringar som vi tror blir bra för våra sparare över tid. Därför ser vi ett ömsesidigt värde i att vi i det här kärva läget kan gå in och bidra till Parks and Resorts förmåga att brygga över krisen och komma ut starkt på andra sidan, säger Anders Oscarsson, aktiechef och ägaransvarig AMF.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Parks and Resorts

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in