Anders Bagge sjunger live för Örebropubliken på Vinterfestivalen

By on 24 november, 2021

Det är inte ofta den folkkäre musikprofilen Anders Bagge, ställer sig på en livescen, han är ju lite som tjuren Ferdinand och vågar inte riktigt sjunga för publik. Men nu gör han ett unikt framträdande inför publiken på Örebro Vinterfestival den 4 december. – Jag känner mig både glad och stolt, säger han. Efter Masked Singer fick jag blodad tand och det känns extra kul att få sjunga live för Örebropubliken tillsammans med husbandet under ledning av Peter Tikkanen.

Lördagen den 4 december kl 17.00 arrangeras Örebro Vinterfestival utomhus på scenen i Stadsparken i Örebro. Nu står det klart att bland artisterna på scenen återfinns en av svensk musiks stora namn, men som vi mer lärt känna som känd musikproducent, låtskrivare åt bland andra namn som Madonna och Céline Dion och förstås som folkkär jurymedlem under många år i TV-programmet ”Idol”. Örebro Vinterfestival välkomnar Anders Bagge som sångare upp på scenen. – Vi är superstolta över att Anders väljer att komma till Örebro och att alla besökare får möjligheten att höra honom sjunga. Vi som såg Anders maskerad som den populära Sjöbjörnen i ”Masked Singer” vet hur fantastisk han är när han vågar visa upp sig även med micken i handen, säger Camilla Törnquist, producent för konserten under Örebro Vinterfestival.

I början av 90-talet var Anders medlem i grupperna Legacy of Sound och Ruff ‘N’ Ready. Men på grund av sin scenskräck valde han att ta ett steg tillbaka och jobba bakom artisterna i stället.

Anders Bagge berättade i Masked Singer att han tvivlat på sin röst, men att medverkan i programmet gav honom blodad tand och självförtroende till att stå på scenen inför publik igen. Den här gången gör han det alltså utan mask…..tror vi!

– Programmet gav mig mod och positiv energi till att sjunga igen. Så nu ser jag fram mot att få komma till Örebro och stå på scenen i december. Det blir långkallingarna på, säger Bagge.

Klart sedan tidigare är att Mellovinnaren Tusse kommer till Örebro Vinterfestival. Det gör också det nya unga stjärnskottet Ella Tiritiello som tidigare i år fick ett stort genombrott med hennes fina hyllning av Aviciis ”For a better day” uppe på Globens tak i samband med att arenan bytte namn till Avicii Arena.

Örebro Vinterfestival består av tre programpunkter vilka är matmarknaden En Smak av Örebro, premiärtändningen av The Magic Forest och Jubileumskonserten för att fira Örebrobostäders 75-årsjubileum.

-Vi på ÖBO är jätteglada för att vi kan ha en vinterfestival som lyser upp i vintermörkret. Vi tror att det blir en härlig kväll med många fantastiska artister och uppträdanden. För oss är det speciellt kul, eftersom ÖBO fyller 75 år i år och det känns bra att vi nu kan få tillfälle att fira det tillsammans med örebroarna, säger Harriet Arnold, chef för kommunikation & marknadsföring på ÖBO.

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebrokompaniet

You must be logged in to post a comment Login