Ängens minnesmottagning öppnar igen 1 september

Av på 19 augusti, 2020
Arkivbild

Sedan en tid tillbaka har Ängens minnesmottagning varit stängd på grund av coronapandemin, men från och med 1 september öppnar mottagningen igen. En av åtgärderna som då vidtas för att begränsa smittspridning är att man endast kommer ta emot bokade besök.

Ängens minnesmottagning i Örebro är en öppen mottagning som ligger vid vårdcentralen i Ladugårdsängen. Hit kan du vända dig för en första kontakt om du är orolig för ditt eget eller någon annans minnesproblem.

– Det är glädjande nyheter att Ängens minnesmottagning öppnar igen den 1 september, eftersom det är många som står på kö för stöd. Vi har vidtagit flera åtgärder för att kunna öppna mottagningen igen på ett säkert sätt. Vi kommer bland annat bara att ta emot bokade besök, vilket innebär att Drop-in mottagningen är fortsatt stängd, berättar Eva Jöbo, verksamhetschef för Förebyggande verksamheterna inom Vård och omsorg.

Utöver att man endast tar emot bokade besök, kommer man även att använda kontrollfrågor till alla som kommer till mottagningen för att säkerställa att man inte har några symtom. Skyddsutrustning kommer användas när det behövs och precis som i andra verksamheter är man noga med ytdesinfektion och den basala hygienen.

Hälsa | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in