Anna Håkansson ny ekonomichef på Vätternvatten

Av på 8 oktober, 2021
Anna Håkanson, Vätternvattens nya ekonomichef.

Med 33 års erfarenhet från ekonomiyrket, och en trygg stimulerande tjänst som ekonomichef på Laxå kommun, valde Anna Håkansson att söka sig till Vätternvatten.

– Det här är ett unikt projekt som inte bara är aktuellt för oss, utan även för framtida generationer. Det är ett viktigt samhällsuppdrag, säger Anna.

”Det viktiga samhällsuppdraget har drivit mig”

Under sin 33 år långa karriär inom ekonomiyrket har Anna Håkansson hunnit med flera spännande uppdrag och arbetsplatser. Några av dem är revisor på KPMG, ekonomichef på Husherren, och nu senast som ekonomichef på Laxå kommun.

– När man jobbar som ekonomichef på en kommun jobbar man för att kommunens pengar ska användas på bästa sätt, att de ska skapa ett värde för kommuninnevånarna. Det är ett viktigt samhällsuppdrag och något som verkligen har drivit mig, säger Anna.

En möjlighet att vara med på en unik resa

Just detta, att få arbeta med något som gagnar samhället, och dessutom få vara med på en unik resa, var några av anledningarna till att Anna sökte tjänsten som ekonomichef på Vätternvatten.

– Som ekonomichef på Laxå kommun var jag redan bekant med Vätternvattenprojektet då jag satt med i bolagets ekonomiska råd. Det här är ett unikt projekt som inte bara är viktigt förr oss, utan även för framtida generationer. Här kan man verkligen tala om ett viktigt samhällsuppdrag, säger Anna.

– När tjänsten utlystes var det inte självklart att jag skulle söka den. Jag trivdes så bra på Laxå kommun, både med kollegor och den organisation jag byggt upp, men efter att ha funderat fram och tillbaka kände jag att jag inte ville gå miste om den här chansen, fortsätter Anna.

Familj, natur och hav

När Anna inte arbetar som ekonomichef är hon gärna ute i naturen och allra helst vid havet.

– Jag älskar Västkusten! Under sommarhalvåret blir det många resor till Fjällbacka, gärna kombinerat med fiske, bad och kajakpaddling. Sen är familjen jätteviktig för mig. Jag bor tillsammans med min man i Örebro och vi har två utflugna barn som är 24 respektive 26 år gamla.

Anna tillträdde tjänsten som ekonomichef på Vätternvatten den 1 oktober.

Örebro län
Örebronyheter

Källa Vätternvatten

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in