Anna Ihlis släpper singeln ”Klinga Klart”

Av på 7 januari, 2022

Anna Ihlis firar sin 40-års dag med att släppa en helt ny singel!

Anna berättar: De första raderna ”Klinga klart, oslagbart. Rosenskirt tidsfördriv” skrevs under våren 2020. Som en tanke till en anhörig som vårdades för Covid och den närstående som tog sig igenom våren i trädgården. Odlandets väg till att skingra tankarna. Till att överleva. Fortsättningen kom när förfrågan kom att sätta musik till en utställning om Hilma af Klint och Ottilia Adelborg med namnet ”Att söka sin egen väg”.

Texten är inspirerad av den frasen men också en påminnelse om att värna de nya vägar som kvinnor innan oss har gjort möjliga. En påminnelse om att inte gå i blindo. ”Fasta steg i egen regi” Hela låten är en stilla, stadig marsch med riktning framåt. En hälsning om att lugnt och stadigt följa sin egen väg där alla kan klinga klart. Den är kärleken till trädgården och en hälsning till mina döttrar.

I november kom albumet ”Det ömmaste ord” som hyllades av Lisa Wall i Kulturnytt i P1 som gav betyget 4 av 5:

På ”Det ömmaste ord” sjunger Anna Ihlis Erik Axel Karlfeldts dikter tillsammans med kammarorkestern Dalasinfoniettan. Det är musik där varje instrument ligger nära, nära lyssnarens öra, trots det stora rum som krävs för en hel orkester. Kulturredaktionens Lisa Wall är skeptisk till fenomenet där en popstjärna ska göra musik med symfoniorkester – men blir totalt golvad av skivan.

Klinga Klart 6/1-2022

  • Text, musik, produktion: Anna Ihlis
  • Stråkarrangemang: Are Lauritzen
  • Gitarr: Peter Rousu
  • Trummor: Björn Sima
  • Stråk: Elias Gammelgård, David Gammelgård
  • Mix & Master: Mikael Hansson/Studio Cirkus
  • Utgivare: Dalapop

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in