Anna Vild singelaktuell med “Om Vindarna”

Av på 17 augusti, 2021

Den 14 augusti släppte artisten och låtskrivaren Anna Vild låten ”Om Vindarna” – en folklorisk elektrisk poplåt som blev den fjärde och sista singeln från kommande album ”OVÄSEN – En förlorad historia”.

Under 15 år har Anna, i samarbete med folklivsforskare, författare, folklorister och jurister, dykt ner under 1600-talets grumliga yta i Norden och funnit samband mellan dagens samhällsstrukturer, svunna tidsåldrar, okända folkslag, livsåskådningar och religioner. Allt kopplat till det forntida Skandinavien och istidens ännu olösta mysterium.

– Linjen jag följt bakåt i tiden, är för mig tätt sammanflätad med min fascination för det moderna begreppet ”gaslighting”, en form av psykisk misshandel som går ut på att manipulera en människas verklighetsuppfattning. Idag kan vi se att fenomenet till stor del låg till grund för den största rättsskandalen i nordisk historia; häxprocesserna i 1600-talets Sverige. Som en masspsykos och mental pandemi, utan dess like, berättar Anna.

Eller? Kanske är den inte unik i sitt slag? Kanske inte ens förpassad till förfluten tid? Kanske är fenomenet och konsekvenserna tidlösa? Kanske pågår dem, mellan rader och oklara styckeindelningar, exakt just nu?

Kultur
Örebronyheter

Källa: MTA Communication

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in