Annica Delfos först ut som sommarens utställare på Perssons Magasin

Av på 28 maj, 2022
Lördag 4 juni kl 11-16 är det vernissage på Perssons Magasin. Konstnären Annica Delfos ställer ut oljemålningar på temat "I längtans spår".
Bild: LindeKultur

Lördag 4 juni öppnar Perssons Magasin i Västra Löa för säsongen och har då vernissage för sommarens första konstutställning i Galleriet med oljemålningar av Annica Delfos från Nederländerna men med rötter i Hällefors. 

Som tidigare erbjuder Perssons Magasin gårdsbutik med lokalproducerat mathantverk, konsthantverk från lokala hantverkare, ett stort loppis och kafé Vita Stugan.

Annica är född i Hällefors och bosatt sedan tidigt 80-tal i Nederländerna, där hon även fått sin utbildning: keramikutbildning i Gouda (1997-2000) och konstskola i Amsterdam (2012- 2014). År 2000 började Annica med brukskeramik som såldes bland annat i Grythyttan (SE) och i Leiden (NL). Något år senare specialiserade hon sig på porslin och utvecklade konceptet ”Porslin Mixed Media”, (små installationer). 

Annica har deltagit i biennaler i Österrike, Nederländerna och Kroatien. År 2010 blev hon nominerad för ”Naspa Talent Award” i Tyskland. Annica har haft utställningar på gallerier och museer i Nederländerna, Sverige, Tyskland, Spanien och Kroatien. Installationerna växte och fyllde hela rum, med teman som bi-döden, kärlek och ”att se när man tittar”. De var till en början kombinationer av keramik (porslin) och fotografi. Sedan ersattes fotografierna av oljemålningar och till sist blev det enbart oljemålningar.

År 2014 tog Annica steget över från keramik (och installationer) till måleri. Sedan dess har hon förutom arbete med uppdrag, också ställt ut i Nederländerna, Sverige och Frankrike. I målningarna återvänder hon till sina svenska rötter, i längtan till att vara en del av en så mycket större installation, naturens egna; skogen, stenarna, blommorna, mossan, vinden och ljuset.

Oljefärg ger Annica möjlighet att som en upptäcktsresande stilla sin nyfikenhet. Hon fascineras av att vi människor är en liten, pytteliten, del av jordens biologiska mångfald. Att vattnet som nu finns i oss kanske tidigare släckt tallens törst. Visst är det spännande? Hos Annica väcks längtan att utforska hur det skulle kunna se ut ur naturens perspektiv; Vad är trädets utsikt? Vad ser maskrosfröet när det flyger hemifrån? Utställningen på Perssons Magasin har hon döpt till ”I längtans spår”.

…………….

Sommarens utställare på Perssons Magasin: Annica Delfos, Margareta Fredriksson och Natalia Johansson. Bild: LindeKultur

Sommarens utställare i Galleriet på Perssons Magasin:

  • 4 juni-7 juli 2022: Annica Delfos från Nederländerna
  • 9-28 juli 2022: Margareta Fredriksson från Kumla
  • 30 juli-4 september: Natalia Johansson från Stockholm.

Kultur | Västra Löa
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in