Annie Lööf är med och startar Skolresan den 13 februari.

Av på 17 februari, 2013

Centerpartiet har beslutat att utbildningsområdet är högt prioriterat för partiet inför valet 2014. Ulrika Carlsson, riksdagsledamot och skolpolitiskt talesperson kommer därför att ansvara för att utveckla Centerpartiets utbildningspolitik för att skapa en långsiktigt hållbar skola.

Den 13 februari kickas därför Ulrika Carlssons ”Skolresa” igång. Skolresan är det sätt på vilket Centerpartiet ger sig ut i landet och lyssnar in och diskuterar skolpolitik. Centerpartiet vill förbättra skolan genom att lyssna till de personer som kan och finns i skolans värld. Vilka är det som känner skolan bäst? Jo, det är elever, lärare och skolledare, dessa kommer Ulrika Carlsson att träffa. Vi ställer frågan ”Hur skapar vi en skola för kunskap och kreativitet med hjälp av modern teknik och med avstamp i aktuell forskning på hjärna och lärande?”

Skolresan kommer att löpa på under hela 2013 och innefatta ett antal olika aktiviteter. Bl.a. kommer det att hållas större seminarier runt om i landet. Dessa kommer även att kompletteras med besök på skolor runt om i landet. Skolan har en mängd utmaningar, men det glöms ofta bort att det finns många framgångsrika skolor i Sverige. Dessa skolor vill Centerpartiet besöka. Vi vill ta del av deras framgångsrecept och sprida dem.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in