Ännu en tung förlust för Örebro SK

By on 13 september, 2021

Under måndagen tog Örebro SK emot Varberg BoIS hemma på Behrn Arena för den 18 omgången av allsvenskan 2021.

Örebro var i princip tvingade att vinna i dag för att kunna lyfta från näst jumboplatsen, Varberg å andra sidan var i fin form.

Varberg började stekhett direkt i den första halvleken då man redan i den andra minuten hade ett bortdömt mål, men Örebro redde ganska snabbt ut det hela och tog över spelet. Örebro hade den största delen av bollinnehavet och i den 14 minuten hade Richard Friday en riktigt fin chans men där skottet satt i stolpen. Det var många tuffa dueller i den första halvleken och efter en av dem i den 25 minuten blev Nasiru Moro utvisad efter att ha skallat en Varbergsspelare. Nu fick Örebro spela med en mindre på plan, men behöll fortfarande bollinnehavet dock lyckades Varberg i den 43 minuten komma till halvlekens vassaste chans då man brände ett friläge och sköt över. Halvleken slutade 0-0.

Örebro började den första halvleken som man avslutade den andra men i den 53 minuten kunde Varberg ta ledningen genom Samuel Karlsson Adjej. Efter målet jobbade Örebro på för att kvittera men det märktes klart att man var en man mindre på plan och i den 73 minuten kunde Varberg utöka sin ledning genom Oliver Stanisic på en kontring. Örebro fortsatte att jaga reducering men i den 93 minuten kunde Varberg sätta 3-0 genom Alexander Johansson. Matchen slutade 3-0 till Varberg.

Ännu en tråkig förlust där jag tycker att spelet från Örebro är ganska bra men där man inte lyckas med att göra mål, att man dessutom drar på sig en utvisning är bara för mycket. Jag börjar tro att detta inte går att rädda för när man har så mycket bollinnehav så måste man göra mål.

Nästa match spelar Örebro SK på Söndag den 19 September Borta mot IFK Norrköping.

Matchen slutade Örebro SK 0-1 Varberg BoIS.