Anpassad rastplats totalförstörd vid brand

By on 27 maj, 2022
Arkivbild

Har du planerat för ett besök vid den tillgänglighetsanpassade leden vid Södra Brunnsjön i Lindesbergs kommun ber Region Örebro län dig att tänka om, rastplatsen har eldhärjats och av det vindskydd som stod på platsen finns bara aska kvar.

Den 17 maj i år invigde Region Örebro län en ny tillgänglighetsanpassad rastplats på etapp 5 av Bergslagsleden, vid Södra Brunnsjön i Lindesbergs kommun. Från en iordningställd parkeringsplats leder en anpassad led ned mot sjön till en rastplats där det fram till alldeles nyss fanns vindskydd, eldplats och toalett. Men sedan en brand härjat på platsen finns den service som tidigare erbjöds inte längre kvar och i nuläget utgör inte rastplatsen något bra utflyktsmål.

– Vår ambition är att bygga upp rastplatsen igen men den närmaste tiden råder vi den som vill besöka Bergslagsleden att bege sig till någon annan rastplats än just den vid Södra Brunnsjön. Söker du en tillgänglighetsanpassad delsträcka finns en sådan på Göljestigen i Örebro kommun, säger Johan Karlström, utvecklingsledare, Bergslagsleden, Region Örebro län.

Händelsen är polisanmäld.

Södra Brunnsjön
Örebronyheter

Källa Region Örebro län

You must be logged in to post a comment Login