Anrik affärslokal i Lindesberg blir konst och hantverksbutik

Av på 19 mars, 2021
Eva Lagerträd och Helena Eman Carlsson utanför sin nya butikslokal i Lindesberg.

Eva Lagerträd och Helena Eman Carlsson träffades på en studiecirkel i keramik i Örebro för omkring fem år sedan, efter något år skaffade Helena en keramikverkstad i en källarlokal i Lindesberg – och på den vägen är det.

“Av en slump blev vi med butik för några månader sedan – inget som vi hade en tanke på tidigare”, förklarar Helena Eman Carlsson och Eva Lagerträd som på lördag (20 mars) öppnar konst- och hantverksbutiken Butik Keramik i Danviksgården på Kungsgatan 44 i Lindesberg: “Till oss ska man kunna komma in och bara titta och njuta av våra alster – lite som ett galleri”.

När ägaren till Danviksgården på Kungsgatan ville fylla den anrika lokalen med lämplig verksamhet gick erbjudandet till Helena och Eva som nappade direkt – och som de är glada över idag.

“Man kan inte spara allt man gör så det blev en perfekt lösning att även kunna sälja lite av det vi gör”, förklarar Helena och Eva som hoppas kunna utveckla verksamheten efter hand: “Det som hindrar oss är tiden eftersom detta fortfarande bara är vår hobby och vi gör allt på vår fritid”.

“Vi vill att även andra ska få prova på lerans magi och har startat kurser i det lilla formatet som vi hoppas kunna utöka när pandemin så tillåter. Det är fantastiskt givande att träffa andra som gillar att vara kreativa – man inspirerar varandra helt enkelt”, förklarar Helena och Eva som nu har plats och utrustning i den nya lokalen för sådana kurser.

Leran har gett Helena Eman Carlsson och Eva Lagerträd en ny dimension i tillvaron:

“I vår tid är just tid en bristvara. Att ständigt vara igång och på språng – så ser det ut för många av oss. För oss är livsrum rum där livet kan få spira, ta plats och ges utrymme till uttryck. Alla behöver livsrum för att må bra – för oss är livsrummet i keramikverkstaden”.

Varmt välkomna, hälsar Helena och Eva:

“Som det ser ut i dagsläget kommer vi att ha öppet på lördagar kl 10-14. Övriga tider hänger vi ut öppet-flaggan när vi är här och jobbar – då är det bara att titta in”.

Helena Eman Carlsson

Eva Lagerträd

Danviksgården på Kungsgatan i Lindesberg – en fastighet med anrik historia. Skylten är framtagen av Lindesbergs Hembygdsförening.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in