Anton Axellie Örebro SK en av tolv svenska åkare i EC-premiären

Av på 16 januari, 2018
Bild från Anton Axellies facebooksida - https://www.facebook.com/antonaxellie1/

Det är ett ordentligt gäng svenska åkare som just nu befinner sig i franska Megève för trippla europacuptävlingar inklusive premiärtävlingen på onsdag.

Efter premiären på onsdag är det sedan en tävling på fredag, och sen avslutas EC-tävlingarna i Megève med parallellpuckel på lördag.

Tolv svenska åkare kommer stå på start, och det beror på att förutom landslagets europacupåkare, lyckades ytterligare fem puckelåkare kvala in under senaste deltävlingen i Svenska Cupen i Duved tidigare i år.

Landslagsåkarna är Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, Thea Wallberg, Åre SLK, Josefina Wersén, Åre SLK, Anton Axellie, Örebro SK, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, och Albin Holmgren, Åre SLK.

Förra årets svensk-succé på Europacupen där det var svenska åkare på samtliga pallplatser i totalen, med Albin som vinnare, Loke Nilsson, Åre SLK, som tvåa och Oskar som trea, är en succé som det svenska laget är mer än redo att upprepa.

Jag känner mig lugn men ändå sjukt peppad. Vi har tränat hela sommaren och hösten med det här Europacupgänget så vi är hur redo som helst för premiären, säger Fredrik Sätherberg, tränare för europacuplaget.

Tillskottet av fem åkare visar att det finns gott om tillväxt till landslaget, och förhoppningsvis är detta inte enda tävlingen med en så stor svensk trupp.

Det är extra kul att fem åkare, som jag inte har jobbat med förut, också kvalade in att tävla. Det ska bli kul att se hur de klarar sig och hur deras tävlingsform är, och kanske kunna ge dem fler chanser att tävla i andra Europacup-tävlingar framöver. Det ska bli en riktigt rolig säsong, och det är så grymt att vi äntligen kan dra igång, fortsätter Fredrik.

Åkarna som får chansen i Megève utöver landslagsåkarna är Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, John Mattsson, Sunne AK, Olle Söderberg, Åre SLK, Ture Johansson, Gefle Freestyle, och Philip Olofsson, Åre SLK.

Första tävlingen är på onsdag och andra tävlingen är på fredag. Båda tävlingsdagarna börjar kvalet 10.45 och finalen klockan 14.00. På lördagens parallelltävling drar tävlingen igång 11.30 med final 14.00.

Du kan följa tävlingarna via FIS livetiming på deras app för Android och iPhone.

Sport | Skidor
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in