Anya Blom och Mattias Nonnen ställer ut på Lindesbergs stadsbibliotek

By on 7 april, 2022
Foto & Illustration: LindeKultur

Lördag 9 april kl 12-14 är det vernissage i Konstrummet på Lindesbergs stadsbibliotek för utställningen ”Northern Creatures” med verk av kreatören Anya Blom och naturfotografen Mattias Nonnen som båda bor och verkar i Spannarboda i Lindesbergs kommun. 

Utställningen pågår till och med 11 maj och kan ses på samma tider som bibliotekets bemannade öppettider.

”Genom fotografi och illustration arbetar Northern Creatures med att visa en annan sida av den svenska naturen. Northern Creatures är en kombination mellan fantasi och verkliga platser där djur och natur kan visas från en annan synvinkel. Kan det vara så att ett djur medvetet visar sig för oss människor så att andra varelser kan smyga iväg utan att bli upptäckta? Det är detaljer som dessa som vi vill lyfta fram. Vårat mål är att du får med dig upplevelsen ut i naturen och kan betrakta den från nya ögon”, skriver Lindesbergs kultur- och fritidsenhet på Instagram.

”För två år sedan köpte Lindesbergs kommun in fyra fotografier av Mattias Nonnen och Anya Blom till sin konstsamling. Bilderna var fantasieggande med fantastisk natur och varelser som verkar höra hemma i en annan värld. De konstverken är nu utplacerade i olika kommunala verksamheter som exempelvis Brotorpsskolan. Vi är glada att visa utställningen Northern Creatures så fler får uppleva den spännande konsten”, förklaras vidare på Instagram.

Anya Blom och Mattias Nonnen – som båda bor och verkar i Lindesberg – ställde senast ut tillsammans på Vinterspår 2022 i Lindesberg:

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login