App | Ny gratis-app räknar ut vad din bil kostar att äga

By on 9 november, 2015

Bilvärderingsbolaget KVD Bilpriser lanserar idag en ny gratistjänst som underlättar för bilägare att budgetera sitt bilägande. Tjänsten räknar ut vad en bil kostar att äga, från köp till försäljning.

Bilpriser.se är en mobilapp som automatiskt räknar ut bilens värde, värdeminskning, försäkringskostnad, kostnad för bränsleförbrukning och fordonsskatt. Inom kort kommer den även att räkna ut kostnader för service och däckslitage.

Appen räknar också ut vad bilen är värd om 12 månader. Det går även att ställa in en pushnotis som säger till när bilen nått ett visst värde i värdeminskningen så att ägaren kan planera att sälja den till ett förutbestämt pris.

– Även om inköpspriset är viktigt i en bilaffär bör de som planerar att köpa en bil också räkna på vad bilen kostar att äga över tid och vad den är värd den dag den ska säljas. Nu får bilägare ett helt nytt verktyg för att skapa kostnadskontroll över sitt bilägande, kommenterar Jonas Björkman vd på KVD Bilpriser.

Via appen går det att utläsa att skillnader i ägandekostnader varierar stort mellan olika modeller.

– Mer premiumbetonade bilmärken och modeller har i regel högre ägandekostnad. Å andra sidan har bilar med hög ägandekostnad oftast lägre procentuell värdeminskning. Men det är ju faktiska kronor som bränner hål i plånboken, inte procentenheter, kommenterar Jonas Björkman.

A1 (AUDI)

SANDERO

(DACIA)

Finansiering

1 391 kr

766 kr

Drivmedel 1500 mil/år

828 kr

811 kr

Skatt

42 kr

39 kr

Försäkring

781 kr

374 kr

Värdeminskning

1350 kr

850 kr

Månadskostnad

4392 kr

2840 kr

Exemplet ovan visar månadskostnaden för två vanliga halvkombimodeller med bensin som drivmedel som är 1 år gamla och gått 2000 mil.

Under funktionen Min bil kan användarna fylla i och spara sina exakta kostnader för exempelvis försäkring och på så vis få en helt exakt ägandekostnad.

Appen är kostnadsfri och anpassad för iOS och Android. Vissa funktioner såsom uppskattat pris hos bilhandlare och värdering om 12 månader är belagd med en kostnad om 9 kr. Totalt inkluderar appen över 15 000 olika modeller och 200 000 modellvarianter.

Tjänsten bygger på KVD Bilprisers värderingstjänst som sedan tidigare värderar begagnade personbilar utifrån modell eller registreringsnummer.

You must be logged in to post a comment Login