April, april – ingen el ur virvelvinden

Av på 1 april, 2021

Vi spräcker hål på myten. Att utnyttja undervattensströmmarna i Energikällans virvelvind för att producera tillräckligt med el för att göra badhuset självförsörjande förblir en utopi. Det hela var ett klassiskt aprilskämt.

– Även om konceptet och idén bygger på beprövad teknologi är det tyvärr inget vi kan förverkliga i dagsläget, säger Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde energi.

Linde energi och Energikällan har en lång gemensam historia, då badhuset en gång utgjorde en del av det kommunägda bolagets koncern. Nuförtiden ingår Energikällan i systerbolaget Besök Linde AB.

Även om det inte blir ett energisamarbete via bubbelpoolens virvelvind finns redan idag ett par klimatsmarta och hållbara energilösningar på plats. Dels värms vattnet i bassängerna upp av fjärrvärme, som till största del består av spillvärme från BillerudKorsnäs i Frövi, och dels återvinns värme via badhusets ventilationssystem.

– Vi arbetar hela tiden för att göra smarta och hållbara val. Jag är säker på att vi tillsammans med Linde energi kommer att smida planer som vi faktiskt kommer att förverkliga i framtiden, hälsar Evelina Pettersson, tillförordnad badhuschef på Besök Linde.

– Vi hoppas att vi fick några att dra på smilbanden med det här ganska oskyldiga aprilskämtet. Ett gott skratt förlänger livet, det behövs i dessa tider, avslutar Fredrik Klingvall.

Länet
Örebronyheter

Källa: Linde Energi

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in