Arbetsförmedlingen och Nobina säkrar kompetensen i bussbranschen

By on 7 januari, 2019
Arkivbild

Arbetsförmedlingen och Nobina har tecknat en avsiktsförklaring om rekrytering och utbildning av bussförare och mekaniker till hela landet.

Behovet av bussförare är stort i hela landet och det är också svårt att rekrytera mekaniker med relevant kompetens. Enligt Transportföretagen behöver 7300 bussförare anställas i Sverige fram till 2020.

Tillsammans med Arbetsförmedlingen har vi hittat en bra modell för att rekrytera och utbilda framtidens bussförare och mekaniker, säger Jenny Lundmark, HR-chef på Nobina. Vi har breddat urvalet och lagt fokus på tester som visar lämplighet och fallenhet för yrket, snarare än tidigare erfarenheter, och hittat väldigt bra kandidater som snabbt kommit i arbete. Nu kommer vi att jobba vidare på samma sätt i hela landet.

Nobina har varit med och utformat utbildningen som byggs på med praktik och träning som skapar en trygg övergång in i det nya jobbet. Målet är att Nobina ska erbjuda anställningar efter genomförda och godkända utbildningar.

– Tack vare det nära samarbetet med Nobina har vi goda chanser att möta behovet inom branschen, säger Johanna Sjödin, sektionschef på Arbetsförmedlingens Arbetsgivarcenter i Stockholm. Vi får väldigt bra resultat när arbetsgivarna är med i hela kedjan med rekrytering till utbildning och utformning av utbildningar.

Om Arbetsförmedlingens nationella samarbeten med arbetsgivare
Arbetsförmedlingen har omkring 60 nationella överenskommelser med arbetsgivare om rekrytering, utbildning, praktik och andra satsningar för att lösa kompetensförsörjningen. Samarbeten som också främjar integration och en inkluderande arbetsmarknad.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login