Arena Lunch Box presenterar Deqa Abukar och Amal Said

Av på 17 april, 2021
Arkivbild

Arena Lunch Box: varje onsdag får du möjlighet att lyssna till ett samtal med en inspirerande person om dennes entreprenörskapsresa och möjlighet att ställa dina frågor. Samtalet sänds live på Örebro Universitets LinkedIn och kommer vara fyllt av inspiration.

Nästa inspiratör är Deqa Abukar och Amal Said, som driver Womenisa och BLING Startup.

Deqa och Amal är otroligt inspirerande i sitt engagemang för att göra entreprenörskap tillgängligt för alla och syns ofta i intervjuer kring detta.

Mer info om fyra av deras engagemang:

BLING StartUp: BLING är ett entreprenörsnätverk som vill skapa positiv förändring genom att uppmuntra till entreprenörskap i utanförskapsområden.

BLING rörelsen startade 2014 som en reaktion på entreprenöriell segregation och som ett försök att driva positiv samhällsförändring samt motverka utanförskap genom gott ledarskap, entreprenörskap och innovationer.

BLING ökar möjligheterna att starta en framgångsrik verksamhet genom nätverk, kunskap, förebilder, erfarna mentorer och mer som gör det enkelt för många att våga ta första steget. De tror på företagande och entreprenörskap som en förändringskraft och vill att alla ska kunna starta eget på lika villkor.

BLING erbjuder kostnadsfri affärs- och innovationsrådgivning, seminarier, IT-stöd workshops och mer för de som vill starta, driva och utveckla företag eller idéer. De utbildar ledare som i sin tur utbildar nya ledare. BLING finns i Kista.

Womenisa är en del av BLING och är en plattform som banar vägen för framtidens kvinnliga ledare och entreprenörer där kvinnor får möjlighet att nätverka med andra kvinnor och får chans till ekonomisk självständighet genom eget företagande eller sysselsättning och möjlighet till personlig utveckling genom mentorskap.

SHIFT: Tillsammans med Breakit har Deqa startat iniativet SHIFT Capital som startats för att ta riskkapitalet ut till förorten och mindre städer.

BRIDGE: en butiksyta i Kista galleria som är ett skyltfönster BLINGs medlemmars företag.

Inspirationssamtalet äger rum den 28 April 12:50 på Örebro Universitets LinkedIn.

Nöje | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebro universitet

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in