Årets galnaste event till Örebro 10-11 september

Av på 5 juni, 2021
Årets galnaste event till Örebro

Fredagen den 10 september kommer Örebros modigaste företag att stå på startlinjen på toppen av Stortorget.

Framför sig har de en bana på 300 meter fylld av publik, chikaner, hopp, velodromer och inte minst en avslutning med målgång genom ”likkistan”.

För de som tar sig hela vägen…

10 september så kommer Örebros näringsliv att sättas på prov. Det ska nämligen både byggas och köras lådbilar!
Under sommaren så kommer deltagande företag såga, spika, måla och testa sina ekipage. Allt för att de ska vara redo för det stora racet i mitten på september.

Det finns plats för 50 team att delta och varje team består av fyra personer. En pilot och tre löpare. Pilotens uppgift blir att ta ekipaget så snabbt och säkert som möjligt genom den utmanade banan och löparnas uppgift är att sätta fart på skapelsen på startrakan.

– Det kommer att bli ett event fyllt av kreativitet, mod, humor och skratt. Alla kan delta och det viktigaste är att man har kul. Har man inte möjlighet att bygga sin egen bil så går det att hyra en standardbil av oss och pimpa den efter bästa förmåga, säger Lars-Inge Segerholm på Marknadsforum som står bakom Lådbilsracet.

När alla lådbilar gjort ett försök att ta sig i mål så startar aktiviteten After Race. En fest för alla deltagande företag!

– Vi kör gasen i botten under två timmar på eftermiddagen och ser till att det blir ett häftigt race för både deltagare och publik. Efter racet så är det dags för After Race och varför inte se till att hela kompisgänget eller företaget följer med och hyllar sina kamrater från Lådbilsracet! Säger Lars-Inge från Marknadsforum.

Dag två den 11 september så är det dags för barnen att inta Stortorget. Då arrangeras nämligen Örebros stora familjedag. Lådbilsbanan från dagen innan byggs om för att passa de minsta i familjen som kommer att få köra lådbil och naturligtvis så kommer det också att finnas en verkstad på plats så barnen kan skruva med bilarna.
När man har kört lådbil så kan man testa den uppblåsbara hinderbanan, delta i blåljusaktiviteter tillsammans med polis, ambulans och brandkår och jaga godis i godisregnet.

Det blir helt enkelt en heldag för hela familjen med spännande aktiviteter för barnen.

Naturligtvis så är entrén och aktiviteterna gratis och arenan kommer att anpassas utifrån rådande pandemi.

Nöje | Lokalt
Örebronyheter

Källa Marknadsforum

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in