Årets regionala Kulturutbudsdag är digital

Av på 11 mars, 2021

Årets regionala Kulturutbudsdag – som skulle ha ägt rum i Örebro 10 mars – är digital och har förlängts till två veckor (10-24 mars). I korta filmer presenteras ett 50-tal kulturaktörer och kulturaktiviteter som kan bokas av förskolor och skolor – däribland Ida Rosén Branzell, Gunilla Dovsten, Backa Studio, Frövifors Pappersbruksmuseum, Munkhyttans skolmuseum och Siggebohyttans bergsmansgård

På grund av coronapandemin är Kulturutbudsdagen digital och den har också förlängts till två veckor. Dagen är en del av satsningen ”KulturKraft – för varenda unge” som Region Örebro län genomför, för att fler barn och unga ska få möjlighet att möta professionell kultur i skolan. I år har dagen anpassats till rådande restriktioner och kulturaktörerna presenterar sig och sitt utbud i korta filmer som kan ses via en länk av besökare som föranmält sig.

“Premiär blir onsdag 10 mars, då utbudsdagen egentligen skulle ägt rum på Konserthuset i Örebro. Sedan finns filmerna kvar i 14 dagar för den som anmält sig. Redan nu kan alla aktiviteter bokas eller beställas till den egna verksamheten på KulturKrafts webbportal”, säger Johanna Ström – utvecklingsledare hos Region Örebro län i ett pressmeddelande.

Dagen vänder sig till pedagoger samt barn och unga i alla åldrar i hela länet. Bland besökarna finns också personal från länets bibliotek, kulturskolor samt kommunala tjänstepersoner som är ansvariga för inköp av kultur till barn och unga i skolan.

Kulturaktörer och kulturaktiviteter i Lindesbergs kommun som presenteras:

Ida Rosén Branzell (Fellingsbro): Mosaikormar: Förskola + Åk F-6.

Gunilla Dovsten (Lindesberg): Varför lera: Åk F-9.

Backa Studio (Vedevåg): Film i skolan: Förskola + Åk F-9.

Frövifors Pappersbruksmuseum: 1) Vad är papper 2) På tapeten 3) Vi behöver förpacka det Åk 1-9.

Lindesbergs Hembygdsförening: Munkhyttans skolmuseum: Åk 2.

Örebro läns museum: Siggebohyttans bergsmansgård: Åk 1-9.

Kulturutbudsdagen är en del av satsningen KulturKraft som utvecklats för att öka tillgången på professionell kultur för barn och unga mellan 3 och 19 år i Örebro län. Skolor, förskolor, kulturverksamheter och länets kommuner samarbetar för att garantera att kulturen blir en naturlig del av barnens vardag.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in