Årets stipendiater i Hallsbergs kommun är nu korade

By on 25 december, 2021

Nu är årets stipendiater i Hallsbergs kommun korade – Årets Eldsjäl – Emma Gustafsson, Årets kulturprofil – Frida Tengeland, Årets Idrottsutövare – Gustav Grahn och Årets miljöprofil – Kerstin Pettersson.
 
Utdelningen av stipendium och blommor till årets stipendiater i Hallsbergs kommun delades ut på årets sista sammanträde för kommunfullmäktige måndagen den 20 december.

Årets stipendiater

Årets Eldsjäl – Emma Gustafsson.

Motivering: Årets eldsjäl är verksam i flera föreningar och har med stor entusiasm och osjälviskhet stöttat många av de aktiva i IFK Hallsberg Fotboll, Hallsbergs gymnastikförening och Hallsbergs brottarklubb.

Emma ser alltid möjligheter och har med sitt engagemang och sitt positiva och medryckande sätt fått många barn och ungdomar att bli aktiva i olika föreningar. Emma brinner särskilt för våra nyanlända barn och hjälper dem in i föreningslivet.

Med sin positiva attityd, sitt fina och ödmjuka sätt, sitt stora engagemang och sin enorma drivkraft är Emma väl värd detta pris från Hallsbergs kommun.
 
Årets kulturprofil – Frida Tengeland.

Motivering: Årets kulturpristagare har startat Fridas dansskola i Vretstorp, en liten dansskola som lockar deltagare även utanför kommunens gränser.

Frida har med sitt engagemang och sitt positiva och medryckande sätt gett många barn och ungdomar en chans att få dansa på hemmaplan.

Frida började i tidig ålder att dansa i Lidköping. Hon dansade alltifrån disco, hiphop, till jazz och balett. Hon var en framgångsrik tävlingsdansare i disco och hiphop. År 2009 som medlem i discogruppen Glamour representerade hon Sverige i EM. Efter gymnasiet gick hon dansutbildning på Karlstad universitet.

Med sin positiva attityd, sitt stora engagemang och med sin enorma drivkraft är Frida väl värd detta pris från Hallsbergs kommun.
 
Årets Idrottsutövare – Gustav Grahn.

Motivering: Gustav Grahn är en mycket målmedveten och sympatisk kille och en stor förebild för föreningens yngre förare.

Gustav körde 2021 för speedwayklubben Indianerna i division ett, allsvenskan och elitserien och visade att han tillhör de bästa i Sverige.

Gustav har många meriter inom speedway, han blev uttagen till svenska juniorlandslaget 2021. Gustav har haft uppdrag i landslagströjan i både U-19 och U-23. Han tog JSM-guld och blev därmed regerande svensk mästare 2021.

Ett av Gustavs stora mål är att bli GP-förare och bäst i världen.

Gustav är väl värd detta stipendium och han är en mycket god representant såväl nationellt som internationellt för både Hallsbergs kommun och sin idrott, speedway.
 
Årets miljöprofil – Kerstin Pettersson

Motivering: Ingen kan göra allt – men var person kan göra sin del för att värna om natur och miljö. Året miljöprofil tar inte bara ansvar för sin egen del, utan även för andras slarviga beteende.

Kerstin är ett föredöme när det gäller att tänka på djur och natur. Dagligen väljer hon att plocka upp skräp kastat av andra.

I den bästa av världar skulle denna samhällsinsats från en enskild individ inte behövas. Vi måste alla ta ansvar för miljön och den jord vi lämnar efter oss.

Kerstin är väl värd detta stipendium och får genom denna utmärkelse symbolisera alla de personer som dagligen i det tysta gör en insats för miljön och bidrar till en bättre värld att leva i.

Stort grattis till alla stipendiater!

Örebro län | Hallsberg
Örebronyheter

Källa: Hallsbergs kommun

You must be logged in to post a comment Login