Årets viktigaste inredningstrender 2022

By on 1 januari, 2022

I ett inlägg om inredningstrender 2022 berättar bloggaren Sofia Marklund från homefeeling.se om vad som är trendigt det kommande året. Förutom färger och stilar, ger hon konkreta tips på vad du behöver göra för att uppdatera ditt hem till 2022.

Färgtrender

Det verkar som att vi är lite trötta på grått, grått och åter igen grått. ”Grönt och blått är dominerande färger under 2022, både vad gäller inredning och våra väggar. Färgerna syns också i olika toner i hem och design”, säger Sofia.

Vad gäller grönt kommer du att se allt från mörkgrönt, till oliv och ljusgrön-grått. De blåa tonerna syns på allt från mörkblåa köksskåp, till duvblåa väggar i sovrummet. Mörkblått och mörkgrönt kombineras gärna med gulddetaljer, beige/brunt och ljust trä.

Möbler

Under det kommande året kommer vi att se fler multifunktionella möbler och rum. ”Då vi spenderat mer tid hemma måste sovrummet även kunna fungera som kontor”, säger Sofia. Att möbler behöver ha fler funktioner är också en trend 2022. Matbordet ska kunna funka som skrivbord, eller läxläsningsbord.

”En annan stor trend bland möbler är att vi ser mycket mer rundade former”, säger Sofia. Utöver det är material som rotting och vitlaserad ek populära inslag i inredningskretsar.

Retro

En längre tid har vi sett det som kallats för modern retro i inredningsmagasin och trendiga svenska hem. Det är en stil som ligger svenskarna lite extra varmt om hjärtat, men som även uppmärksammats internationellt på senaste år.

”Någon som kanske kommer att chocka våra folkhem lite extra är att 70-talsmodet är på intågande vad gäller inredning”, påpekar Sofia. Vem minns inte barndomens manchestersoffa? Du kommer troligtvis att se den igen i möbelvaruhusen.

Återvunna möbler & naturliga material

Miljömedvetenheten blir större bland befolkningen och därmed även efterfrågan på naturliga och miljövänliga material. Inspirerade av Youtube lär vi oss om olika hacks och upcycling, för att ta hand om de möbler som redan finns.

”https://homefeeling.se/inredningstrender/”

Nöje
Örebronyheter

Källa: Marsian Online Group

You must be logged in to post a comment Login