Arne Johnsson läser Dagens dikt i Sveriges Radio

Av på 7 april, 2021

Arne Johnsson (Lindesberg) är månadens diktare 5–10 april i Dagens dikt (Sveriges Radio P1). Han läser en av sina egna dikter varje dag klockan 12 vilken åtföljs av ett musikstycke. Dikterna är valda ur böcker av Arne Johnsson – även ur hans senaste samling Zoetrop.

Arne Johnsson debuterade 1985 med diktsamlingen Förvandlingar (Symposion). Förvandlingar har följts av flera diktsamlingar – Zoetrop den femtonde, utkom i mars i år.

”I Arne Johnssons författarskap kan man skönja flera olika rörelser – från barnet i byn och det lilla samhället i första boken till en vuxen person i senare böcker, från främlingskap och hemkänsla i en lantlig svensk miljö till hemkänsla och främlingskap i ett urbant och globalt storstadslandskap. Det är ett betraktande jag som talar, som tar sig genom kärleken, döden, en förändrad tillvaro, resor i geografin och genom livet, minnen, och som lägger en mosaik av erfarenheter – en livsberättelse”, skriver Sveriges Radio i sin presentation av Arne Johnsson.

Dagens dikt är ett av Sveriges Radios äldsta program med 100.000 dagliga lyssnare. Bland tidigare producenter finns poeterna Willy Granqvist och Carl Magnus von Seth. Nuvarande producent är Lena Birgersdotter Sveriges Radio Malmö. För musiken efter dikten ansvarar Karl-Oskar Freij, P2. Måndag-lördag efter tolvslaget. Repris måndag-fredag klockan 23.55 och lördag 19.55.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in