Artisten COY Swede bjuder in till en episk läkande Hymn

Av på 3 juli, 2021

COY Swede, håller vad han lovat lyssnarna, att visa sin musikaliska bredd. You Are Praeteritum Edition är nu ute och är en total remake av hans egen störst streamade originallåt, You Are.

Singeln You Are släpptes i september i förra året där Coy Swede samarbetade med sångaren Matthew Titmouse för andra gången. Singeln fick ett väldigt bra bemötande vid sin release och blev t om utsedd av Electro Wow’s som en av förra årets bästa låtar.

Det unika med hans musikhantverk är den egna ljuddesignen. Varje bit av ljud, instrumentet har sitt eget syfte i en fin vacker harmoni. Gitarren i denna låt är direkt  inspelad i en studio av gitarristen Ted Käll från Eskilstuna.

Ett musik komponerande exempel för COY Swede, är att han använder en liknande metod som Barry Gibb (Bee Gees). Att hitta melodin först med hjälp av sin röst.

Hans referenser och inspiration kommer från andra artister som verkligen har något äkta, sant och att det betyder något.

Ett annat kännetecken är att han respekterar alla andra musikgenrer och är under ständig bred musikutveckling för varje nytt spår. COY Swede är just nu baserad i Stockholm, Sverige.

Om nya versionen ”You Are Praeteritum Edition”.

Jag vill med denna version förmedla ännu starkare, hur det kan kännas att förlora någon närstående. Och framförallt är mitt stora mål att ge lyssnaren ett behagligt musikalisk lugn och en varm bris av tröst. Alla har vi haft det tufft nu på olika sätt världen över under en väldigt lång tid, och många har gått bort alldeles för tidigt och plötsligt.

Jag framträder själv denna gång med min egen röst för första gången. Jag vill att det verkligen ska komma från mig som en gåva till 100%. 

Praeteritum är latin för “det förgångna” eller dåtid. Min musik utvecklas ständigt och jag tar upp olika situvationer. Och just den resan får ni vara med om. I min egen utveckling som individ försöker jag värdesätta och göra om det förgångna till klok livserfarenhet istället för att negativt grubbla över saker. Detta är inte lätt! Känslor har vi alla och vi glömmer lätt bort hur mycket det faktiskt påverkar oss I olika situationer vare sig man vill det eller inte.

Låten blev som en klassisk Elektronisk Pop/ rock ballad och hymn där jag vill bjuda in till en känsla av läkande och ett lugn som sedan på slutet kort lyfter oss till en bestämdhet, att vi nu äger minnerna i både förnuft och känsla. Lite som att den närstående du har förlorat säger till dig. Jag är, vi är med mig nu. Och jag vill att du ska minnas det fina av mig nu, och spegla mina avtryck på vägen.

Jag skulle även bli glad om man tolkar låten på sitt eget sätt och hoppas att någon vill berätta det, och självklart glad om någon uppskattar verket i sin helhet.

Du hittar musiken och artistens nya låt, ”You Are Praeteritum Edition” på alla streaming tjänster.

Kultur
Örebronyheter

Källa: COY Swede

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in