Artister ger minigala för Majblomman

Av på 12 april, 2021
Molly Hammar är med i Majblommans minigala 2021.
Fotograf: Elina Berg

Den 15 april kan barn över hela landet äntligen börja sälja majblommor igen. Barnrättsorganisationen firar äntligen säljstart med en rolig och inspirerande minigala på nätet. Artisterna Molly Hammar, Victor Leksell, Jireel och Jelassi medverkar tillsammans med programledaren Pontus från youtubekanalen Karaktärer.

Barnrättsorganisationen Majblomman firar 2021 års säljstart med en minigala för alla barn och unga som ska sälja majblommor. I galan, som självklart är digital, medverkar artisterna Molly Hammar, Jelassi, Victor Leksell och Jireel. Artisternas framträdanden varvas med tips om hur man kan sälja majblommor, information om Majblomman och om årets insamling. Pontus från YouTubekanalen Karaktärer programleder.

Minigalan sänds på Majblommans YouTubekanal (youtube.com/channel/UCc4XW5Oq0Ug5M-_K0UfBMQg) kl. 12.00 den 15 april och blir startskottet för alla som är med i årets insamling.

Molly Hammar är glad över att kunna bidra:

– Jag tycker det känns väldigt kul att vara med, jag gillade verkligen att sälja majblommor som barn! Blomman är så fin och pengarna som samlas in går till något bra. Jag var ambassadör för Majblomman 2020 och det kändes självklart att ställa upp även i år.

För ett år sedan tvingade pandemin Majblomman att ställa in försäljningen för första gången sedan starten 1907. Det innebar att organisationens möjlighet att arbeta mot barnfattigdom i Sverige hotades allvarligt.

Majblommans generalsekreterare Tove Lindahl Greve:

– Det är svindlande att tänka tillbaka på det gångna året. Tack vare generösa donationer från företag och privatpersoner har vi lyckats överleva och delade ut hela 25 miljoner till barn förra året vilket bara är en minskning med 5 miljoner jämfört med året innan. Det känns fantastiskt att barnen kan sälja majblommor i år igen även om det är på ett pandemi-anpassat vis. Barnens engagemang är fantastiskt och det känns så fint att kunna erbjuda dem en gala i miniformat som tack för den skillnad de gör genom att vara med i insamlingen.

Majblommans insamling 2021 är pandemisäker och bygger på att varje barn som säljer majblommor skapar en personlig webbutik, där alla som vill kan köpa majblommor och få dem levererade till sin hemadress. Det är de sparade majblommorna från 2020 som säljs i barnens webshoppar.

Kultur | Regionalt
Örebronyheter

Källa Majblommans Riksförbund

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in