Askersunds kommun lanserar tomtkö 18 maj

Av på 7 maj, 2022

Onsdagen den 18 maj klockan 10.00 blir det möjligt att ställa sig i tomtkö för privatpersoner som är intresserade av att köpa villatomt av Askersunds kommun. Då lanserar kommunen en e-tjänst som gör det möjligt att snabbt och enkelt få en plats i kön.

Askersunds kommun har sedan tidigare endast haft en intresselista för tomter. Nu bildas alltså en kö, där den som anmäler sig först också hamnar först i kön.

– Lanseringen av tomtkön är första steget. Inom några veckor efter att kön lanserats kommer vi att börja släppa tomter, som alla i kön får besked om och har chans att anmäla sitt intresse för, säger Henrik Olofsson, utvecklingschef på Askersunds kommun.

Det snabbaste och enklaste sättet att anmäla sig till kön är att använda den nya e-tjänsten, som kräver Bank ID och nås via minasidor.askersund.se.

Den som saknar den möjligheten kan i stället anmäla sig till kön via telefon: 0583-81151

Det kostar 300 kronor att ställa sig i tomtkön och vid varje årsskifte tillkommer en kostnad på 300 kronor för varje år man väljer att stå kvar i kön.

Information om den nya tomtkön går ut direkt till samtliga de som anmält sig till kommunens intresselista, samt via kommunens hemsida, Facebook-sida, annons i Nerikes Allehanda och som pressmeddelande.

Reglerna för tomtkön nås via e-tjänsten.

Örebro län | Askersund
Örebronyheter

Källa: Askersunds kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in