Återvinningsstation i Hallsberg får ny plats

Av på 10 maj, 2022
Arkivbild

Återvinningsstationen på Nytorgsgatan i Hallsberg flyttas den 17 maj, stationen har under de senaste åren utökats och behöver nu en större yta. Förpackningsinsamlingen (FTI) har tillsammans med Hallsbergs kommun arbetat för att hitta den nya platsen, stationen kommer flyttas till Industrigatan.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och jag hoppas att den nya placeringen ska fungera lika bra, säger Mia Steinbach, regionchef på Förpackningsinsamlingen (FTI).

Återvinningsstationer är till för närboende hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina förpackningar av papper plast, metall och glas till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att man aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar och produkter.

På FTI:s hemsida hittar återvinnare enkelt en återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig. Där ser man också när en station töms och städas, https://fti.se/privatperson/hitta-atervinningsstation.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, https://fti.se/foretag/verksamhet.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägares miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida. FTI arbetar för att återvinningsstationer ska vara trygga platser att gå till, till förmån för invånare i de områden de är placerade.

Hallsberg
Örebronyheter

Källa fti

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in