Återvinningsstation tas bort i Örebro

Av på 15 april, 2021
Arkivbild

Återvinningsstationen på Rynningeåsen, Pionjärgatan/Hindergårdsgatan, i Örebro tas bort med omedelbar verkan på grund av att bygglovet har överklagats. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) hänvisar återvinnare av förpackningar och tidningar till närliggande återvinningsstation vid Coop Svampen på Höglundagatan.

–  Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning på våra andra återvinningsstationer. Vi har sökt fastighetsägare för att hitta en ersättningsplats, men hittills utan framgång, säger Mia Steinbach, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

På FTI:s hemsida kan man snabbt hitta den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig och se uppgifter om när den töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

–  Vi anpassar tömning och städning till en ökad efterfrågan på stationerna vid Coop Svampen och vi välkomnar besökare att kontakta oss om det skulle bli fullt i behållarna, säger Mia Steinbach, FTI.

Återvinningsstationer är till för hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar, produkter, glas och tidningar.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, www.ftiab.se/mottagningspunkt.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida. FTI arbetar för att återvinningsstationer ska vara trygga platser att gå till, till förmån för invånare i de områden de är placerade.

Lokalt | Rynningeåsen Örebro
Örebronyheter

Källa FTI – Förpacknings & Tidningsinsamlingen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in