ATG byter streck mot insats

Av på 8 november, 2013

Från måndagen den 18 november kommer ATG att byta ut den nuvarande streckfördelningslistan och i stället övergå till att redovisa insatsfördelningen för spelformerna V75, V86, V64, V65, V5 och V4.

– Tydligare och stabilare information till våra kunder, säger Kent Öhlander, Försäljnings- och Marknadsdirektör på ATG.

Redovisningen av streckfördelning försvinner alltså helt och i stället redovisas insatsfördelningen, i fortsättningen kallad V75-procent för V75, V86-procent för V86 osv.

Varför sker då denna förändring, som man i Norge tidigare i år genomfört med positivt mottagande?

Kent Öhlander igen:
– Insatsfördelningen visar hur mycket pengar som satsats på en häst i stället för hur många streck den fått. Att visa alla kunders spel med hjälp av insatsfördelning är mycket mer stabilt. Vi kommer att slippa de stora svängningarna som vi haft i strecklistan när exempelvis ett system med en massa enkelrader lämnas in och strecklistan blivit totalt förändrad.

Det innebär också att en häst inte längre – i ordets bemärkelse – blir streckfavorit. I fortsättningen blir hästen V75-favorit ”spelad till 45 procent”.

– Vi redovisar hela, avrundade procent. 19,7 % redovisas som 20 %. 2,4 % avrundas till 2 % och så vidare, förtydligar Kent Öhlander.

Insatsfördelningen (V75-procent osv) är ingen nyhet utan den har funnits att tillgå på ATG.se sedan 2011.

Det nya är att streckfördelningen byts ut mot insatsfördelningen och kommer att kunna ses på alla ställen där streckfördelningen tidigare fanns.

Bild: Arkivbild ATG
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in