Auktionen för en värld fri från hunger

By on 5 november, 2017
Den Goda Auktionen – för världens kvinnor (foto: Johannes Odé)

För femte gången genomför Hungerprojektet och Lauritz.com onlineauktionen Den Goda Auktionen. Här kan du buda på exklusiva upplevelser som spa, tandemhopp eller yoga – och samtidigt göra en god gärning. Alla intäkter går till den ideella organisationen Hungerprojektets arbete med att stärka kvinnors ledarskap i Afrika, Asien och Latinamerika.

– Auktionen är en win-win. Den som lämnar högst bud och vinner auktionen får något och pengarna går till att hjälpa människor att genom egen kraft ta sig ur hunger och fattigdom. Kan det bli bättre?, säger Gunilla Åkerblom från volontärnätverket Det Goda Nätverket.

Sedan 2013 har Det Goda Nätverket varit engagerade i att samla in pengar till Hungerprojektets arbete. Det var de som låg bakom den första omgången av Den Goda Auktionen för fyra år sedan.

– Att det kunde bli av beror mycket på att Lauritz ställde upp som sponsor och skötte den administrativa biten. Vi i nätverket har sedan samlat ihop objekt via våra egna kontakter och nätverk. Och det har blivit lyckat – intäkterna har ökat för varje år, säger Gunilla Åkerblom.

Förra året slog rekord
Förra året samlades över 300 000 kronor in under auktionsveckan och i år har flera nya aktörer valt att ansluta sig. För företag är det en chans att synas, få en relation till kunderna och samtidigt bidra till en god sak. Svenska Brasserier är ett av de företag som har valt att sponsra Hungerprojektet i år igen.

– Vi tyckte att det gick så bra förra året. Det var kul att höra att vår upplevelse verkligen uppskattades. Och så går pengarna ju till en bra och viktig sak, säger Fanny Sturén, hållbarhetschef på Svenska Brasserier.

Från Svenska Brasserier kan du i år buda på en halvdag på Ulriksdals Wärdshus där du får vara med från jord till bord under ledning av både trädgårdsmästare och stjärnkock.

– Vi delar gärna med oss av våra aktiviteter som vi är stolta över. Dessutom kommer vi i kontakt med människor som, liksom vi, bryr sig om omvärlden, säger Fanny Sturén.

Julklappar för en hållbar värld
Ta chansen att börja handla dina julklappar i lugn och ro samtidigt som du stöttar avskaffandet av hunger och fattigdom, auktionen är igång 16–23 november och du hittar den på www.godauktion.se.

– Hungerprojektets arbete är så otroligt viktigt och dessutom har det en hållbarhet som är unik. Alla människor ska kunna känna framtidstro, det ska finnas mat, möjlighet till skolgång och hälsovård oavsett var man föds, säger Gunilla Åkerblom.

Följ Instagram-kontot @dengodaauktionen för uppdateringar om nya, spännande objekt.

Världen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login