Avdragsknarkande medelklass måste tända av

By on 19 juni, 2018
Man ska kunna leva på sitt bidrag!

Avdragsknarkande medelklass måste tända av – höj bidragen för de fattiga.

I den politiska debatten talas det mycket om bidragsberoende men inget om avdragsberoendet, men de största avdragen kostar staten över 50 miljoner mer än de största bidragen.

RUT, ROT, ränte- och jobbskatteavdrag träffar en välmående medelklass där det största problemet är om det finns plats för tre bilar på parkeringen utanför mångmiljonvillan eller vilken färg kaklet ska ha efter tredje gångens ROT-finansierade badrumsrenovering.

Många av medelklassens lever högt över sina tillgångar och har utvecklat ett kraftigt avdragsberoende. De skulle inte klara sig utan avdragen. De skulle gå under. Och eftersom de utgör 75-80 % av befolkningen vågar inte politikerna röra deras överkonsumtion.

Istället ger man sig på fattiglapparna och underklassen. Med sedvanlig moralism och rösten skälvande av indignation ondgör man sig över alla lata bidragstagare och ska införa bidragstak och arbetsplikt för att få försörjningsstöd (som om det inte redan fanns). Genom att pressa och stressa ut människor till den yttersta gränsen för vad de klarar av säger man sig vilja motverka ”utanförskap” när man i själva verket, det visar all relevant forskning på området, skapar utanförskap. Det är humbug.

Det är dags att börja sänka avdragen och höja bidragen. Avdragen förstör samhällsekonomin och moralen. Människor blir bortskämda, leker överklass och lär sig leva på en materiell nivå de saknar förutsättningar att leva på.

Bidragen är det instrument som snabbast kan få stopp på den skenande svenska ojämlikheten som drar isär landet och trasar sönder det. Ekonomiskt. Moraliskt. Politiskt.

Man ska kunna leva på sitt bidrag – inte bara överleva!

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login