Äventyrssökande svenska äldre drömmer om äventyr och att återvända till resescenen

Av på 13 juni, 2021

Efter att ha spenderat majoriteten av fjolåret hemma är svenska äldre redo att ta sig an djungelvandring, fyrhjulingar och till och med fallskärmshoppning på nästa resa. En ny studie från Hotels.com visar att 8 av 10 (79 %) av svenska äldre har saknat att resa det senaste året och hälften (47%) ångrar att de inte reste mer när de var yngre.

För att hjälpa äventyrslystna äldre att ta tillbaka tiden de gått miste om genomför Hotels.com tävlingen ”Golden Gap Year”, där man kan vinna ett presentkort värt 60,000 kr för att ge sig iväg på ett gyllene och resefyllt sabbatsår. Initiativet genomförs i samarbete med skådespelerskan Christina Schollin, som själv nominerades av sin familj för att vinna Hotels.com gyllene sabbatsår.

Vem sa att äventyr inte kommer med åldern? Nu får den yngre generationen se upp för sina mor- och farföräldrar på nästa resa. En ny studie från Hotels.com® visar nämligen att äldre i sina guldår är redo för sitt livs äventyr. Nästan en fjärdedel av svenska äldre (22%) vill åka på längre resor utomlands och en av tio vill uppleva fler äventyrsresor.

Fyra av tio (38 %) av svenska äldre reser mer nu än vad de gjorde i 20 till 30-årsåldern. Glansdagarna är alltså långt ifrån över. Samtidigt ångrar nästan hälften (47%) att de inte reste mer när de var yngre.

Svenska äldre i sina guldår tackar heller inte nej till en utmaning, då hela 57 procent beskriver sig själva som äventyrliga. Så oavsett om det handlar om att tågluffa runt Europa (34%), besöka alla 52 stater i USA (21%) eller vandra i djungeln i Peru (13%), så är mormor och morfar inte redo att lägga undan sina resväskor riktigt än.

För att hjälpa äldre att uppfylla sina resedrömmar genomför Hotels.com initiativet ”Golden Gap Year” – där en lycklig äldre person kommer få chansen att byta ut läsglasögonen mot ett cyklop med ett presentkort på 60,000 kr.

Sveriges kanske kändaste 83-åring – skådespelerskan Christina Schollin, är ansiktet utåt för tävlingen, som uppmuntrar äldre med ungt sinne att omfamna sin äventyrliga sida, så det är dags att damma av solhatten och dra på sig sommarklänningen för det ultimata Golden Gap Year.

– Det har varit ett tufft år för oss äldre, men jag tänker inte låta min ålder definiera mig och jag längtar efter att allt ska återgå till det normala. Bland oss svenskar över 55 har nästan en av sex (14%) över tio resor kvar på sin önskelista som de skulle vilja åka på och jag är en av dem! Äventyr är tidlöst, och min familj har övertygat mig om att det aldrig är för sent att åka på min drömresa, säger Christina Schollin.

För att delta i tävlingen besöker man Hotels.com webbplats för kampanjen Golden Gap Year och nominerar sin mest äventyrliga äldre släkting eller vän. De som är över 65 år kan givetvis nominera sig själv.2

Svenska äldre är landets sanna äventyrare

Något överraskade har svenska äldre avslöjats som landets sanna adrenalinsökare, där camping ute i det vilda (30%), åka fyrhjuling (27%) och vandra i djungeln (24%) toppar listan för nästa semester. Dessutom vill 13 procent testa på fallskärmshoppning.

Över hälften av svenska äldre (55%) säger att de aldrig kommer att sluta känna sig äventyrliga, och det som lockar mest är att utforska nya platser (58%), uppleva nya kulturer (33%), prova nya kokkonster (33%) och träffa nya människor (28%). Eftersom resandet ställdes in för året, medger 44 procent att de vill resa till platser de inte varit på tidigare.

Emma Tagg, chef för Global and EMEA Brand Communications på Hotels.com Brand:
– Det har varit ett tufft år för alla, men särskilt för den äldre generationen som är mer redo för ett äventyr än någonsin tidigare! Hälften av 55-plussare har bokat eller planerar att boka en resa när restriktionerna hävs, och vi är här för att hjälpa dem att planera den semester de alltid har drömt om. Tänk yogaretreats, bungyjump eller hajdykning, det är aldrig för sent omfamna din vilda sida.

Medan vi inte kan flyga till världens alla hörn än, kan du boka nu och resa senare, eftersom Hotels.com har ditt drömrum redo med flexibla bokningsalternativ tillgängliga.

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa Hotels.com

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in